MENIU

Criza de bilă - cum scapi de durere în 15 minute. Sfaturi practice

Durere - imagine de arhivă

Deși pare greu de crezut, pentru criza de fiere există un tratament imediat, un remediu natural, ușor și eficient care te ajută să scapi de durerile insuportabile în doar 15 minute. Primele crize de fiere te pot speria atât de tare, încât te vei duce la spital de urgență. Doctorul nu poate decât să te opereze în acest caz și să înlăture fierea. Mersul la spital e însă necesar doar atunci când durerea este insuportabilă, însoțită de febră și frisoane. Totuși, înainte de a apela la ajutorul medicilor, poți încerca un remediu cu ingrediente care se găsesc în orice casă și care te poate scăpa de durere în doar 15 minute. Vezi despre ce e vorba!

Ce sunt crizele de fiere?

Criza de fiere reprezintă unul dintre cele mai înspăimântătoare lucruri pe care le poți trăi în această viață. Cunoscută și sub denumirea de colică biliară, criza de fiere este o durere insuportabilă în partea dreaptă a abdomenului, aproape de cutia toracică. În cele mai multe cazuri, criza de fiere începe după câteva ore de când ai consumat o masă bogată în grăsimi și poate dura 30 de minute sau chiar o oră.

Uneori, durerea poate radia și în partea superioară a spatelui și poate fi însoțită de gust amar, greață și vărsături, dureri de cap, balonare și alte simptome.

Cauzele crizelor de bilă

Înainte de a afla dacă există cumva pentru criza de fiere un tratament imediat, este important să înțelegi de ce apare această durere.

Fierea este un săculeț localizat sub ficat. Aceasta stochează bila produsă de ficat pentru a ajuta la digerarea grăsimilor. Bila este eliberată în intestinul subțire prin tuburi numite ducte biliare. Componentele bilei se pot cristaliza în timp și se pot întări în interiorul fierii, ducând mai departe la apariția pietrelor. Conform Harvard Health Publications, 80% dintre pietrele la fiere sunt compuse din colesterol, iar 20% din săruri de calciu și bilirubină.

Pietrele la fiere nu cauzează durerea. Crizele apar de obicei atunci când pietrele blochează eliminarea bilei din fiere. Milioane de oameni au pietre la fiere fără a experimenta dureri și disconfort. Mai mult, aproximativ 3% dintre persoanele care au simptome dureroase dezvoltă inflamații.

Durerea provocată de colica biliară este puternică și poate apărea sub formă de spasme, dar poate fi și constantă. Crizele de fiere durează, de obicei, între una și cinci ore, dar disconfortul poate fi resimțit timp de 24 de ore.

Citește continuarea pe Divahair.ro