MENIU

Cinci întrebuinţări pentru zaţul de cafea. Nu-l vei mai arunca niciodată

Obişnuieşti să bei cafea zi de zi, dar arunci zaţul? Mare greşeală! Acesta poate fi întrebuinţat în diverse moduri extrem de utile. Iată, mai jos, câteva idei.

1. Îngrăşământ pentru flori sau legume - adăugat în ghivecele cu flori sau în grădină, la rădăcina legumelor, zaţul de cafea va adăuga solului minerale şi nitrogen. În plus, el ţine la distanţă şi insectele dăunătoare.

2. Inamic al celulitei - deşi exerciţiile fizice regulate şi dieta sunt principalele "arme" împotriva celulitei, zaţul de cafea dă şi el o mână de ajutor. Amestecă zaţul de cafea cu un albuş de ou, apoi aplică totul pe coapse şi înveleşte zona în folie de plastic. Lasă să acţioneze o jumătate de oră, apoi clăteşte cu apă călduţă.

3. Elimină mirosul de ţigări - dacă vreţi să scăpaţi de mirosul de fum de ţigară dintr-o încăpere, nu trebuie decât să goliţi scrumiera şi să o umpleţi cu zaţ de cafea. El va atrage tot mirosul neplăcut.

4. Odorizant pentru frigider - puneţi zaţul de cafea într-un recipient, apoi aşezaţi-l în frigider. Mirosurile deranjante vor dispărea imediat.

5. Împrospătează bronzul obţinut în timpul verii - se fierbe zaţul de cafea în apă (o cană), iar după ce s-a răcit, se aplică pe piele. Lasă pielea să absoarbă cafeaua timp de 20 de minute, apoi curăţă cu apă rece.