MENIU

Cinci greşeli pe care le faci când te speli pe dinţi. Evită-le şi vei vedea diferenţa!

Igiena orală efectuată are un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii dinţilor şi prevenirea apariţiei bolilor parodontale, precum şi în combaterea respiraţiei urât mirositoare. Rezultatele pot să nu fie, însă, cele scontate, dacă  este efectuată incorect!

Iată câteva dintre cele mai frecvente greşeli pe care oamenii le fac atunci când se spală pe dinţi:

1. Nu îţi periezi dinţii suficient de mult - unele persoane se "grăbesc" atunci când se spală pe dinţi. Greşit! Specialiştii recomandă ca periajul să dureze circa patru minute pentru a fi corect efectuat şi eficient.

2. Nu te uiţi la modul în care te speli - acordă atenţie periajului pentru a vedea exact locurile în care periuţa ajunge sau nu să cureţe. Ai grijă să nu ratezi zona dintre de la baza dintelui şi, de asemenea, aruncă o privire asupra molarilor din spate pentru a te asigura că i-au curăţat aşa cum trebuie.

3. Periezi prea dur - dacă periajul este unul foarte agresiv, smalţul dinţilor este afectat, iar gingiile se pot inflama. Ţine cont şi că, pentru a proteja smalţul, periuţa trebuie ţinută în aşa fel încât perii să se afle la 45 de grade faţă de suprafaţa dinţilor. Periază în mod circular, apoi dintr-o parte în alta, de sus în jos şi din faţă în spate.

4. Foloseşti pasta de dinţi nepotrivită - pastele de dinţi cu bicarbonat de sodiu sunt utile pentru îndepărtarea petelor de pe dinţi, dar sunt destul de dure cu smalţul. Aşadar, nu le folosiţi zilnic, ci doar de două sau trei ori pe săptămână.

5. Nu foloseşti aţa dentară - periuţa nu poate ajunge în spaţiile dintre dinţi, aşa că este foarte importantă utilizarea aţei dentare. Asta pentru că bacteriile se pot acumula colo, producând chimicale care rod smalţul şi deteriorează stratul moale de dentină.

Sursa: sanatate.bzi.ro