MENIU

Cinci clădiri reale care au inspirat palatele din cele mai cunoscute filme Disney

Castelul Elsei din "Frozen", palatul sultanului din "Aladdin" sau castelul prinţului Eric din "Mica Sirenă", toate sunt prezentate în celebrele animaţii Disney. Totuşi, puţini ştiu că, deşi tărâmurile descrise în filmele respective sunt unele de poveste, frumoasele clădiri sunt inspirate din castele şi palate care există şi în realitate.

Iată, potrivit Mashable, cinci dintre cele mai frumoase castele şi palate din filmele Disney, care au fost inspirate din realitate:

1. Palatul de gheaţă al Elsei, din "Frozen" are ca inspiraţie Hotelul de Gheaţă, din Quebec, Canada. Acesta este construit anual, în sezonul rece. Fiind realizat din gheaţă, el poate fi vizitat sau poate găzdui turişti doar în perioada ianuarie - martie.

2. Palatul sultanului din "Aladdin" a fost inspirat de celebrul Taj Mahal. Chiar dacă acţiunea din "Aladdin" se petrece într-un oraş fictiv - Agrabah -, palatul a cărui imagine a fost "copiată" de producătorii Disney se află în Agra, India.

3. Castelul prinţului Eric, din "Mica Sirenă" a fost inspirat de cunoscutul Mont Saint-Michel, din Normandia. Pe stânca înaltă de 78 de metri se află un o mănăstire şi un mic sat.

4. Castelul reginei din "Albă-ca-Zăpada" are la bază Castelul Alcazar de Segovia, din Spania. Acesta este construit pe vârful unei stânci şi e înconjurat de două râuri.

5. Castelul regal din "Frumoasa Adormită" a fost inspirat de Palatul Neuschwanstein, din Bavaria. Palatul a fost comandat de regele Ludovic al II-lea al Bavariei ca un refugiu și ca un omagiu adus lui Richard Wagner.