MENIU

Chinezii fac o nouă scamatorie: cum te înșeală cu cel mai tare telefon al momentului

OnePlus 7 Pro are trei camere foto pe spate: senzorul principal are 48 MP (distanță focală echivalentă cu 35mm), avem un senzor ultra wide de 16 MP și unul telefoto de 8 MP ce ar fi capabil să realizeze fotografii cu un zoom optic 3x. Ei bine, un utilizator a descoperit că telefonul este capabil de un zoom de doar 2,2x. Restul e artificiu tehnic.

OnePlus 7 Pro a fost promis drept un telefon premium numai bun pentru tine. Ba chiar și camera foto ar fi trebuit să fie excelentă. De ce a apelat compania la o scamatorie de marketing? Ca să-ți poată zice că OnePlus 7 Pro îți dă un zoom optic 3x.

De fapt, telefonul face o fotografie de 13 MP la zoom optic 2,2x apoi se taie din marginile imaginii și așa reiese o poză de 8 MP cu un zoom de 3x. OnePlus spune că senzorul telefoto are o distanță focală de 78mm, dar pentru că senzorul taie marginile fotografiei și scoate o imagine de 8 MP, distanța focală reală este de 57mm, ceea ce înseamnă un zoom optic de 2,2x.

Chiar dacă pare surprinzător, nu-i deloc așa. Chinezii de la OnePlus s-au remarcat prin așa ceva. Producătorul a trebuit să rectifice faptul că OnePlus 5 era capabil de un zoom optic de 2x, când în realitate era de 1,6x.

Șeful companiei a spus atunci că zoomul optic este de 1,6x, iar restul de 0,4x este realizat cu ajutorul tehnologiei SmartCapture. Răspunde la acuzațiile de acum în același mod voalat.

„OnePlus 7 Pro are un zoom 3x fără pierderi de detalii. Camera telefoto este utilizată pentru două scenarii: zoom 3x și pentru fotografiile portret. Cu 3x zoom, camera telefoto realizează imagini, fără pierdere de detalii, de 8 megapixeli. În modul portret se utilizează cei toți 13 megapixeli pentru realizarea portretelor", a avut de spus un reprezentant al OnePlus.

Sursa

Mai multe articole despre:
telefon smartphone Android oneplus