MENIU

Cele mai tari trucuri cu sare. La ce mai poate fi folosită, în afară de a da gust mâncării

Sursa foto: Pixabay

Pe lângă faptul că dă gust mâncării, sarea mai poate fi folosită la o mulţime de alte lucruri. Vă prezentăm cele mai tari trucuri cu sare.

Sarea poate fi folosită pentru conservarea anumitor alimente. De asemenea, ea ajută la păstrarea merelor pentru o perioadă mai mare de timp. Tot ce trebuie să faceţi pentru a vă bucura de aceste fructe mai mult, este să pregătiţi o soluţie formată din apă rece sărată. Puneţi merele în această apă timp de aproximativ zece minute, apoi le clătiți bine.

Puteţi proceda la fel şi în cazul fructelor deja tăiate felii, care devin maronii într-un timp foarte scurt. Sigur nu ştiai că sarea te ajută să prelungeşti durata de viaţă a fructelor.

Sigur nu ştiai că sarea te ajută să răceşti mai uşor băuturile. Tot ce trebuie să faci este să pui un praf de sare într-o găleată cu gheaţă. Pune sticla înauntru şi vei vedea că băutura ta preferată se va răci imediat, iar gheaţa se va topi mai repede. Acest truc te va ajuta enorm la vară.

De asemenea, sare ajută la îndepărtarea rapidă a petelor de pe ceşti. De multe ori, atunci când consumăm băuturi precum ceai sau cafea riscăm să lăsăm pete care se curăță foarte greu. Pentru a le îndepărta în mod natural și fără a folosi substanțe chimice, luați puțină sare, puneți-o pe o cârpă umedă și frecați energic zonele pătate ale ceștii. Veți vedea că petele vor dispărea foarte repede, potrivit stiridiaspora.ro. 

Sarea ajută şi la eliminarea mirosurilor de ceapă şi usturoi de pe mâini. Amestecați-o cu puțin suc de lămâie și spălați-vă mâinile în această soluție.

De asemenea, sarea ajută la desfundarea scurgerii chiuvetei.

Mai multe articole despre:
sare trucuri sare