MENIU

Cele mai mici rase de pisici din lume, puțin cunoscute publicului larg

Așa cum oamenii se decid greu atunci când își cumpără un câine, la fel se întâmplă și în cazul unei pisici, deoarece sunt multe posibilități din care pot alege.

De la pisici care nu provoacă alergie și mâncărimi aproape deloc, din rasa Allerca și până la cele bengaleze care semanănă cu niște leoparzi în miniatură, există și oameni care își doresc o felină cât mai mică și mai drăgălașă.

Există câteva rase de pisici care își păstrează talia unui pisoi toată viața, mai ales spre bucuria copiilor care au un asemenea animal de companie în casă.

Pisicile mici reușesc să îi cucerească pe toți cei care intră în contact cu ele datorită drăgălășeniei lor.
Munchkin este cea mai cunoscută rasă de pisică mică și a fost dezvoltată în timp, pe baza unei mutații genetice naturale care este responsabilă pentru scurtarea oaselor picioarelor.

Istoria acestei pisici este relativ recentă. În 1940, un medic veterinar din Marea Britanie a descris pentru prima oară această pisică, iar în 1953 a putut fi văzută și în Stalingrad. În 1983, ea a fost redescoperită în Louisiana, iar din ea se trag toate pisicile Munchkin de astăzi. În 2014, Lilieput, o pisică din această rasă a fost numită de Cartea Recordurilor drept cea mai scundă pisică din lume. Ea are doar 13.34 cm înălțime.

Pisicile din rasa Munchkin au un stil aparte de a sta și se sprijină doar în fund, iar din această cauză a primit numele „Felina Cangur din Stalingrad”. Pentru cei care vor să cumpere un asemenea exemplar, trebuie să se înarmeze cu multă voie bună, deoarece aceste pisicuțe sunt foarte iubitoare și jucăușe.

Întreaga listă de rase de pisici mici și imagini cu acestea găsiți pe GreatNews.ro.

Mai multe articole despre:
null