MENIU

Cele mai furate picturi celebre din istorie. Unele sunt încă de negăsit

Operele de artă sunt o tentație pentru hoți din întreaga lume

Multe tablouri renumite au fost, de-a lungul timpului, ținta celor mai îndrăznețe tentative de a le fura, tocmai datorită valorii lor. Iată câteva exemple de furturi celebre, cu mențiunea că unele creații n-au mai fost recuperate nici în zilele noastre.

Flori de mac de Vincent Van Gogh

Este una dintre creațiile emblamatice ale pictorului olandez și a fost furată de două ori, culmea, din același muzeu!

Revenită în același muzeu, creația lui Van Gogh a fost din nou furată, în august 2010. Muzeul a raportat că pictura a fost decupată din ramă cu o foarfecă, iar pentru ca povestea să pară desprinsă dintr-o comedie, ministrul culturii din Egipt a anunțat, eronat, că suspecții ar fi fost prinși.

Jaful a avut loc în plină lumină a zilei. În ziua jafului, doar 7 dintre cele 43 de camere de supraveghere funcționau. Pictura este în continuare dispărută, iar oficialii încă nu au descoperit cine este vinovatul. 

Poetul sărac de Carl Spitzweg

O altă capodoperă dispărută este lucrarea pictorului german Carl Spitzweg denumită „Poetul sărac". Lucrarea a fost furată de două ori.

Prima dată s-a întâmplat în decembrie 1976. Hoțul a fost un artist german, care a intrat în Galeria Națională din Berlin, a luat lucrarea de pe perete și a ieșit pur și simplu pe ușa de urgență cu aceasta. Apoi a comunicat poliției că va returna lucrarea doar dacă directorul galeriei vine să o vadă. Pictura celebră a fost returnată cu succes galeriei, dar apoi a fost furată din nou de doi hoți deghizați, dintr-o alt[ galerie și de atunci nu a mai fost văzută niciodată.

 

Mai multe articole despre:
picturi celebre furate top furate mona lisa