MENIU

Cel mai eficient detergent de vase este cel făcut în casă. Îl prepari din numai câteva ingrediente

Detergent spălat vase

Vrei să nu mai dai bani pe detergentul de vase? Este adevărat, produsele din comerț sunt eficiente, însă și destul de costisitoare și cu foarte multe substanțe chimice. Află că, îți poți crea singură acasă un produs pentru spălarea veselei din bucătărie, din doar câteva ingredinte pe care sigur le ai la îndemână.

Nu trebuie să mai cheltuiești bani pentru a cumpăra sticle scumpe de detergent, care sunt și pline de substanțe chimice! Este momentul să îți prepari singură produsul acasă. Iar noi îți vom spune cum. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai în bucătărie. Așadar, cum îți prepari propriul detergent de vase?

Cel mai eficient și ieftin detergent de vase

Pentru a prepara acest produs, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 3 lămâi

- 400 ml apă

- 200 g sare

- 100 ml oțet de mere

Acum probabil te întrebi cum vei prepara acest detergent de vase. Așadar, Vei tăia lămâile spălate și șterse în bucățele mici. Ai grijă ca acestea să nu aibă sâmburi. Apoi, pentru aproximativ 5 minute le vei mixa la robotul de bucătărie, împreună cu sarea și 200 ml de apă, până vei obține o cremă. Amesteci crema obținută cu încă 200 ml de apă și 100 ml oțet de mere și pui pe aragaz într-o cratiță, la foc mic. 

Din momentul în care începe să fiarbă, după 10-15 minute, oprești focul și lași la răcit. Ulterior, torni totul într-un recipient din sticlă. Acum ai un detergent de vase cu o consistență cremoasă și este și eficient. Destul de simplu, nu?

Altă rețetă

Pentru o altă rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 1 lingură de apă fiebinte

- 50 g săpun de rufe, dat prin rozătoare

- sucul de la o jumătate de lămâie

- 50 g de glicerină

- jumătate de linguriță de alcool sanitar

Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele într-un bol până se omogenizează, soluția finită trebuie să aibă consistența unui gel gros. Torni totul într-o sticlă. 

Sursă text: Click.ro