MENIU

Cea mai periculoasă poziție de somn pentru sănătate. Foarte mulți oameni dorm așa

Poziția de somn poate avea efecte profunde asupra stării generale de sănătate

Medicii atrag atenția că există o anumită poziție de somn care poate provoca probleme serioase de sănătate, printre care și hipertensiune arterială, migrele sau dureri lombare. Culmea este că această poziție este preferată de foarte mulți oameni.

Este vorba despre dormitul cu faţa în jos. Această poziţie poate face, de asemenea, mai dificilă respirația şi este mai puţin odihnitor.

Dormitul cu faţa în jos poate face mai dificilă respirația profundă, deoarece poziția comprimă diafragma, a explicat un expert.

Un alt neajuns al acestui stil de a vă odihni este acela că se pune presiune asupra inimii şi, în timp, pot apărea afecţiuni cardiace precum hipertensiunea arterială, din cauza îngreunării circulației sângelui.

Astfel, persoanele care dorm cu faţa în jos, pe burtă, sunt mai predispuse la diverse probleme de sănătate, au declarat experții pentru New York Post, iar una dintre cele frecvente este durerea lombară.

Dormitul pe burtă a mai fost indicat drept cauză şi pentru apariţia migrenelor, dar şi a altor probleme neurologice, din cauză că presupune că o lungă perioadă staţi cu gâtul răsucit.

Femeile însărcinate ar trebui, de asemenea, să evite dormitul pe burtă.

Pe de altă parte, dormitul pe spate sau pe o parte oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Aceasta poziției nu este recomandată pentru persoanele cu apnee în somn, deoarece își pot înghiți limba.

Mai multe articole despre:
pozitie somn pericol atentie