MENIU

Ce trebuie să pulverizezi prin casă pentru a scăpa de muște. Acest amestec natural și puternic le ține la distanță

Ce trebuie să pulverizezi prin casă pentru a scăpa de muște. Acest amestec natural și puternic le ține la distanță

În timpul verii, atunci când temperaturile sunt ridicate, muștele ne invadează locuința. Ele sunt peste tot, atât în casă, dacă au pe unde să intre, cât și pe terasă sau în grădină. Din fericire, există un remediu 100% natural care te poată scăpa de această problemă.

Remedii naturale împotriva muștelor

Poți încerca mai întâi să scapi de muștele din casa ta cu ajutorul ghimbirului. Muștele nu agreează mirosul de ghimbir, astfel că atunci când îl detectează preferă să stea cât mai la distanță. Ce ai de făcut? Pune într-o sticlă cu pulverizator două pahare cu apă și două linguri de ghimbir pudră. Agită bine sticla și pulverizează lichidul peste tot în casă și afară.

Un alt remediu este cel cu coaja de la o lămâie, 10 cuișoare și o lingură de scorțișoară cu un strop de săpun lichid, o bucățica de ghimbir și o cană de oțet de mere. Amestecă totul, strecoară lichidul, apoi pune într-o sticlă cu pulverizator. Stropește pe lângă uși și ferestre.

Plante care țin muștele la distanță

Busuiocul este una dintre cele mai întâlnite plante aromatice, regăsită în mai toate bucătăriile. Mirosul inconfundabil al acestuia îndepărtează garantat muștele și țânțarii. Mai mult decât atât, este și antibacterian, și antifungic, chiar și uscat.

O altă plantă utilă în aceste situații este rozmarinul. Pe măsură ce crește, acesta îi face pe țânțari să plece cât mai departe de locuință. Îl poți planta în ghiveci sau în grădină, având același efect pentru casa ta.

Citește continuarea pe ego.ro

Mai multe articole despre:
muste solutii casa amestec