MENIU

Ce trebuie să le faci piersicilor din grădina ta, pentru a nu le mai cădea fructele. Așa vei obține piersici mari, zemoase și gustoase

Ce trebuie să le faci piersicilor din grădina ta, pentru a nu le mai cădea fructele/Profimedia

Deja ne apropiem de finalul lunii mai, iar pentru românii care au norocul de a avea propria curte, această perioadă din an este una extrem de importantă! Dacă își dorescă să se bucure de o recoltă bogată și delicioasă, trebuie să îngrijească cu atenție pomii fructiferi din curte, iar atunci când vine vorba despre piersici, un truc anume poate face diferența dintre o recoltă gustoasă și una complet ratată!

Pentru cei mai mulți dintre noi, piersicile se numără printre fructele noastre favorite, iar dacă avem norocul de a sta la curte și de a crește propriile noastre piersici, această perioadă din an este extrem de importantă!

Din fericire, grădinarii cu experiență ne oferă un truc ingenios, care poate să ne asigure o recoltă mult mai bogată și delicioasă! Mai precis, aceștia ne spun că este foarte important să rărim piersicile!

Deși poate suna, inițial, destul de contraproductiv, este foarte important să ne asigurăm că există o distanță suficientă între fructe! Mai precis, în cazul piersicilor, ideal ar fi ca între acestea să avem undeva în jur de 15 centimetri. De asemenea, mai trebuie să știm că putem începe răriea odată ce piersicile ajung la mărimea unei nuci.

De ce trebuie rărite piersicile

În plus, un alt lucru extrem de important pe care trebuie să îl știm atunci când vine vorba despre piersici, este că nu trebuie să lăsăm fructe spre vârful ramurilor. Cel mai bine este ca acestea să fie păstrate spre bază!

De asemenea, experții grădinari ne mai spun că cel mai bine ar fi să renunțăm la fructele gemene, cât și la cele care, odată crescute, ar urma să se atingă. În acestea există riscul să se instaleze diverși dăunători, care vor strica piersicile noastre.

Mai precis, dacă întâlnim un grup de trei piersici, cel mai indicat este să păstrăm doar una, deoarece aceasta va putea crește mare și sănătoasă, în timp ce dacă le lăsăm pe toate trei pe ramură, acestea se vor strica și pot cădea pradă dăunătorilor.

Sursă text: Click.ro