MENIU

Ce se poate face pe Facebook în cel mai negru scenariu: contul unei persoane decedate devine etern

Contul de Facebook poate fi transformat într-un memorial după ce o persoană dragă încetează din viață și astfel nu va mai putea fi modificat de nimeni. Este nevoie doar de câteva informații despre persoana care a murit.

Nici măcar nu trebuie să fii rudă sau prieten cu cel care a murit pentru a-i putea transforma contul de Facebook într-un memorial. Dacă știi câteva lucruri despre el sau ea, e suficient. Iar asta se face în mai puțin de 24 de ore de la deces.

Ulterior, pe un profil memorial nu se mai poate loga nimeni, chiar dacă știe parola contului respectiv. Dacă ai de gând să transformi contul unei persoane care a murit în memorial, trebuie, totuși, să te consulți cu rudele acesteia pentru a nu apărea discuții mai târziu.

În funcție de setările pe care persoana respectivă le-a avut la contul de Facebook, s-ar putea să nu mai poată posta nimeni pe acel cont sau doar să poată transmite câteva gânduri.

Singura persoană care poate posta pe un cont de Facebook memorial este un contact de moștenire, dar asta doar dacă proprietarul contului l-a definit în timpul vieții.

Cum setezi opțiunile pentru un viitor memorial pe Facebook

Poți intra la secțiunea General din configurarea contului personal de Facebook și să accesezi Administrează contul, apoi introduci numele unui prieten din listă.

Transformarea unui profil poate fi făcută accesând acest link. Va fi afișat un formular care îți dă posibilitatea să alegi momentul aproximativ în care persoana a încetat din viață și să introduci numele persoanei.

Poți chiar să atașezi o poză cu certificatul de deces sau să lași un link către un necrolog. De asemenea, poți lăsa o știre despre evenimentul care a dus la decesul persoanei respective. La final, trebuie să apeși pe Trimite, în colțul din dreapta jos, după care vei primi un e-mail în care vei fi informat că cererea ta a fost verificată.

Mai multe articole despre:
decese Facebook reţele de socializare social media