MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău dacă ții post negru trei zile?

Post negru

Unii oameni de știință recomandă 3 mese și 3 gustări pe zi, în timp ce alții recomandă să nu mâncăm niciuna. Înainte de a intra în panică, trebui să știi că aceasta nu este o înfometare. De fapt, postul este una dintre cele mai vechi practici din istoria omenirii. De exemplu, utilizarea terapeutică a postului datează cel puțin din secolul al V-lea î.Hr., când medicul grec Hipocrate îl recomanda pacienților care prezentau anumite simptome de boli. 

Există multe diete care promovează abținerea de la mâncare și orice altceva decât apă pentru o anumită perioadă de timp. În rândurile următoare afli ce se întâmplă cu organismul tău după un post negru de 3 zile.

Celulele tale se pot auto-reînnoi mai repede.

Pielea unui adult acoperă aproximativ 2 metri pătrați din suprafață și reprezintă aproximativ 20% din greutatea corporală totală. Postul cu apă declanșează auto-reînnoirea celulelor pielii. Cercetătorii sugerează că procesul începe după 18-20 de ore de post și atinge vârful după 48-72 de ore. În plus, procesul de reînnoire celulară poate proteja și împotriva bolii Alzheimer și a bolilor de inimă.

Poate scădea tensiunea arterială.

Mai multe articole despre:
post post negru