MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău când NU bei apă. Pericol URIAȘ pentru sănătate! Nu face greșeala asta

Ce se întamplă dacă nu bei apă

Specialiștii au descoperit ce se întâmplă în corpul tău atunci când nu bei apă. Apa este esențială pentru corp pentru a funcționa normal. 

Afecțiuni cauzate de consumul insuficient de apă sau deshidratarea:

1. Dureri de cap
Durerile de cap sunt în fruntea listei problemelor cauzate de deshidratare. De foarte multe ori o durere de cap trece doar dacă bem apa.

2. Constipație
Constipația este o afecțiune frecventă a zilelor noastre cauzate în principal de 4 factori: alimentație defectuoasă săracă în fibre, stres prelungit, sedentarism și consum de apa insuficient. 

3. Deshidratarea articulațiilor. Hernie de disc.
Dacă nu bei suficientă apă, articulațiile tale au foarte mult de suferit pe termen lung. Parțile moi ale acestora, cartilajele și ligamentele se deshidratează cauzând în final probleme grave.

4. Afectarea rinichilor
Rinichii au nevoie de multă apa pentru a filtra corespunzător sângele.

5. Riduri
Consumul de apă insuficient creează uscarea pielii și apoi duce la formarea ridurilor în mod accelerat.

6. Oboseala și lipsa de concentrare
Dacă te simți mereu obosit și te concentrezi greu, sau te simți apatic și fără chef, poate fi dintr-un simplu motiv: nu bei suficientă apă!

7. Afectarea sistemului cardiovascular
Un consum de apă insuficient duce și la afectarea sistemului cardiovascular. Sângele este peste 90% apa, un consum insuficient de apă perturbă echilibrul și cauzează niște efecte indirecte:

- Creșterea nivelului de colesterol: corpul produce mai mult colesterol pentru a împiedică deshidratarea celulelor.
- Hipertensiune arterială datorată faptului că sângele devine mai dens și viteza lui de circulație devine mai mică, astfel tensiunea crește.