MENIU

Ce se intampla daca nu dormi suficient? Iata care sunt efectele!

Stiai ca daca nu te odihnesti bine, organismul tau poate fi afectat mai mult decat iti inchipui? Indiferent ca te confrunti cu insomnii sau pierzi noptile din cauza altor motive, cu timpul vei experimenta multe neplaceri legate de sanatatea ta si de aspectul tau fizic.

Iata ce se intampla daca nu dormi suficient!

Lipsa somnului afecteaza memoria

Odihna joaca un rol important in procesul de invatare si concentrare, asa cum probabil ai observat, deoarece afecteaza atentia, capacitatea de intelegere si de retinere a informatiilor. Pe timpul noptii se consolideaza memoria, astfel daca nu reusesti sa dormi suficient, nu vei fi capabila sa iti amintesti ceea ce ai invatat.

Somnul insuficient distruge apetitul sexual

Te intrebi ce se intampla daca nu dormi mai multe zile la rand si ce legatura are acest lucru cu prestatiile sexuale? Iata si dovezile! In urma unor studii cercetatorii au ajuns la concluzia ca lipsa somnului afecteaza viata sexuala atat a femeilor, cat si a barbatilor. De exemplu, un studiu publicat in 2002 in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism sugereaza faptul ca multi barbati care nu se odihnesc suficient inregistreaza un nivel scazut de testosteron (hormon secretat de testicule in special). In plus, lipsa energiei si tensiuna creata afecteaza, de asemenea, prestatiile din dormitor.  

Ce se intampla la nivel psihic, daca nu dormi suficient?

Pe langa problemele pe care le intampini atunci cand te concetrezi la studii sau la locul de munca, lipsa somnului favorizeaza si depresia. Probabil ai observat ca atunci cand adormi suparata te trezesti binedispusa, ca si cum problemele nu ar mai fi atat de grave. Ei bine, mai multe studii au demonstrat ca daca nu te odihnesti suficient, agravezi simptomele depresiei si ale anxietatii deja instalate. De altfel, insomnia se numara printre simptomele depresiei, astfel ca merg mana in mana, hranindu-se constant una pe cealalta. Vestea buna este ca tratarea uneia dintre afectiuni ajuta si la vindecarea celeilalte.

Citeşte articolul integral pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
efecte simptome somn dormit