MENIU

Ce se întâmplă dacă faci sex în timpul menstruației

Sexul în perioada menstruaţiei este mult mai intim decât actele sexuale care au loc în alte zile ale lunii. Motivul este că gradul de intimitate perceput de parteneră a crescut, prin simplul fapt că femeia a ştiut că partenerul ei se simţea confortabil şi excitat, în ciuda faptului că ea era în timpul menstruaţiei.

Motive pentru care sexul în timpul menstruației este recomandat!

Orgasmul ameliorează crampele menstruale.

În timpul orgasmului, se eliberează oxitocină, dopamină şi endorfine în creier. Pe lângă senzaţiile plăcute de dinainte şi de după sex, oxitocina şi dopamina acţionează ca două calmante naturale şi scad în intensitate severitatea crampelor menstruale, dar şi durerea ce însoţeşte sindromul premenstrual.

În plus, îţi poate îmbunătăţi starea de spirit. Dacă te simţi cu moralul la pământ în această perioadă delicată a lunii, sexul este un antidot mai bun decât o cutie de îngheţată. Iar unele femei spun chiar că orgasmul este mult mai intens atunci când sunt la menstruaţie. Aşa că poţi afla pe pielea ta dacă te numeri printre norocoase.

Partidele de sex pot scurta perioada menstruaţiei.

Orgasmul îţi fac uterul să se contracte, ceea ce înseamnă că organismul tău elimină rapid sângele şi mucoasele. Asta înseamnă că, pe lângă faptul că orgasmul îţi calmează crampele şi durerile menstruale, sexul din perioada aceasta a lunii poate să scurteze şi durata menstruaţiei.

 

Mai multe articole despre:
sex cuplu menstruatie