MENIU

Ce s-ar întâmpla dacă, teoretic, ai putea să mergi pe Soare?

După cum ai observat, în zilele călduroase de vară Soarele îți poate arde pielea. Așadar, apare întrebarea: dacă Soarele e atât de puternic chiar dacă este atât de departe ce s-ar întâmpla dacă ai încerca să mergi pe Soare? Cum acest lucru e aproape imposibil, oamenii de știință au calculat efectele fără să fie nevoie să testeze cu adevărat teoria aceasta. 

Mintea umană este în permanență plină de curiozități, iar în mod suprinzător nu ești singurul care și-a pus acestă întrebare. Iată care este răspunsul: bineînțeles, nu ai putea merge pe Soare din cauza temperaturii acestuia care poate ajunge până la 15 milioane de grade Celsius.

De ce nu poți să mergi pe Soare?

Astrofizicianul Summer Ash de la Columbia University, îți răspunde la această întrebare. El spune, că dacă ignori temperatura care te-ar putea prăji, tot ar mai fi o problemă - nu ai avea o suprafață solidă pe care să stai.

Se pare că nici măcar îmbrăcat într-un costum de astronaut tot nu ai putea ajunge pe Soare, ci ai muri cu câteva zeci de milioane de kilometri înainte de destinație, din cauza radiațiilor cosmice.

Primul obiect care ar putea ajunge chiar să atingă coroana solară ar putea fi proba solară Parker, cel puțin așa crede Scott Mcintosh, directorul High Altitude Observatory, de la NCAR.

„Temperatura la suprafața soarelui este de aproximativ 6000 de grade Celsius; în comparație, sunt cazuri în care adidașii de proastă calitate se pot topi dacă asfaltul e prea fierbinte. Astfel, nu ai foarte multe șanse să pășești pe stea", a explicat Tanya Harrison, director de cercetare la Arizona State University, în departamentul Space Technology and Science Initiative.

Sursa

Mai multe articole despre:
cercetare Soare ştiinţă