MENIU

Ce pericol ascund multe diete ce promit silueta perfectă - TOP 3 sfaturi proaste pentru a da jos kilogramele în plus

De-a lungul anilor, au circulat tot felul de teorii și reguli de nutriție care și-au dovedit ineficiența și chiar efectul negativ asupra corpului. Iată care sunt cele mai proaste sfaturi despre diete.

 
Oamenii sunt sfătuiți să renunțe tocmai la alimente sănătoase sau metode periculoase pentru echilibrul organismului, în numeroase diete, pentru a obține silueta perfectă.
 
Dietele foarte restrictive, de exemplu, pot induce chiar tulburări de comportament, depresie, alopecie, amenoree, probleme cardiace, osteoporoza. În timp ce dietele cu foarte puține calorii sau cele foarte monotone, sunt cele mai riscante pentru organism dacă nu este consultat și un medic, un nutriționist și nu se fac și analizele necesare.
 
 
Sfatul 1: Să arunci gălbenușurile, cea mai hrănitoare parte a oului
 
Despre ouă se știe deja că sunt printre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Au o singură problema: conțîn și un nivel mare de colesterol. Tocmai de aceea, au existat sfaturi care îți sugerau să arunci gălbenușurile, care conțîn colesterol și să consumi doar albușurile. Foarte greșit! Gălbenușurile conțîn toți nutrienții din ou, pe când albușurile sunt doar proteine.
 
Mai mult decât atât, există studii care au confirmat că, în proporție de 70%, ouăle nu au niciun efect asupra nivelului de colesterol din sânge și nici nu cresc riscul de boli cardiace.
 
 
Sfatul 2: O calorie este o calorie, iar calitatea mâncărurilor este mai puțîn importantă
 
Număratul caloriilor este una din cele mai mari greșeli din istoria nutriției, pentru că sursă din care provin este mai importantă decât caloriile în sine. Trebuie să realizezi că alimentele au un impact diferit asupra hormonilor și a creierului nostru – sunt percepute diferit și se ard într-un ritm diferit. Așa că numărarea lor este doar un efort inutil.
 
 
Sfatul 3: Să înlocuiești untul cu margarină 
 
Un alt sfat care a fost foarte popular în anii trecuți a fost să renunți la consumul de unt, pe motiv că este prea gras și că provoacă boli cardiace și obezitate. Nimic mai greșit, iar revista TIME l-a pus pe coperta tocmai pentru a-i reda beneficiile, la nivel global.
 
Untul este gras, însă este natural, pe când înlocuitorul sau – margarină – este o combinație de substanțe chimice, un produs procesat cu impact negativ asupra corpului nostru.
 
 
Sursa