MENIU

Ce înseamnă când cineva care a murit este viu în visul tău – Explicațiile incredibile ale experților

Vise - imagine cu notă sugestivă

Să visezi că cineva este în viață după ce a murit poate trezi o serie de emoții – și nu sunt vise neobișnuite. De la sentimentul de mângâiere la vederea lor, până la retrăirea durerii din nou odată ce te trezești, ce înseamnă aceste vise?

Ca toate scenariile de vis, semnificația poate varia destul de mult în funcție de context. Aici, experții explică ce ar putea însemna aceste vise, ce să faci în legătură cu ele și cum să știi dacă a fost un vis de vizită.

Ce înseamnă să vezi o persoană moartă în viață într-un vis?

Potrivit terapeutului și expertului în vise Leslie Ellis, Ph.D., visele care urmează morții unei persoane dragi, fie că este vorba de un animal de companie sau de o persoană, sunt destul de frecvente. “Nu sunt întotdeauna reconfortante, dar par să facă să avanseze procesul de doliu”, spune ea.

Și, de obicei, durerea este exact ceea ce reprezintă aceste vise. De fapt, un studiu realizat de cercetătorul în domeniul viselor Joshua Black, Ph.D., despre visarea celor dragi decedați, a arătat că aceste vise ne pot ajuta de fapt să procesăm trauma unei pierderi, servind ca o modalitate de a menține legătura cu persoana decedată și/sau ajutând la reglarea emoțiilor.

Acestea sunt componente esențiale ale doliului, explică Ellis, adăugând: “Unul dintre cele mai interesante lucruri este că, atunci când pierdem o persoană dragă sau un animal de companie, marea majoritate a viselor pe care le avem despre ei sunt reconfortante”.

Desigur, acestea nu sunt întotdeauna reconfortante, așa că iată mai multe interpretări în funcție de specificul visului tău.

Dacă ești în doliu

După cum a declarat anterior analistul de vise Lauri Loewenberg, clienții ei se simt adesea reconfortați atunci când o persoană dragă decedată apare într-un vis, iar aceste vise ajută în procesul de doliu. Acest lucru face ecoul ideii lui Ellis și Black că a visa pe cineva care a murit este o parte naturală a procesului de doliu.

“In primii doi ani după moartea lor și dacă este vorba de cineva de care ești foarte apropiat, poate fi încă legat de doliu. Și este foarte frecvent”, spune Loewenberg.

Dacă sunt supărați pe tine în vis

Acum, dacă persoana din vis este supărată pe tine nu-ți face griji. Probabil că nu este un vis de vizită negativă despre vreo ranchiună înainte de a muri. Potrivit lui Loewenberg, mai degrabă, a visa că cineva care a murit este furios, supărat sau dezamăgit pe tine sunt cel mai probabil proiecții ale propriilor tale sentimente.

“Dacă sunt supărați pe tine, de exemplu, nu este vorba de spiritul lor care vine la tine. Este vorba de tine fiind supărat pe tine însuți dintr-un anumit motiv”, spune ea, adăugând că aceste tipuri de vise sunt frecvente dacă simți că ai avut lucruri neterminate cu această persoană sau conversații rămase nespuse, și/sau dacă a murit brusc.

Dacă încearcă să te rănească

În unele cazuri, ai putea visa că o persoană care a murit este din nou în viață și te atacă. În acest caz, notează Loewenberg, acest lucru reprezintă probabil o parte din tine care se autosabotează și care prezintă tipare sau comportamente similare cu cele pe care această persoană le-a avut atunci când era în viață.

Ea sugerează să te întrebi dacă faci ceva ce știi că te autosabotează sau dacă există ceva cu care această persoană s-a luptat și pe care îl faci și tu acum, fie că este vorba de cheltuieli inurile, de o problemă de abuz de substanțe sau de evitarea unei conversații dificile.

Dacă visul este plăcut

Potrivit atât lui Ellis, cât și lui Loewenberg, multe dintre visele pe care le avem despre persoanele care au murit sunt plăcute și pot ajuta în procesul de doliu, pe măsură ce vindecăm prin emoțiile noastre în jurul morții persoanei respective.

Aceste vise pot fi legate de durerea pe care încă o procesam, dar pot acționa, de asemenea, aproape ca o împlinire a dorințelor noastre, dorința fiind aceea de a revedea această persoană.

Există, de asemenea, o șansă ca acesta să fie un vis de vizită care, deși nu este deosebit de comun, este totuși o posibilitate ceea ce ne duce la următorul punct.

Dacă este un vis de vizită

Potrivit clarvăzătoarei și mediumului Catharine Allan, “Dacă persoana este fericită și liniștită în vis, poate că vorbește cu tine sau îți arată ceva, iar tu te trezești liniștit, s-ar putea să fi fost o vizită din partea ei. Iar acestea sunt cele mai frumoase vise dintre toate.”

În plus, după cum remarcă atât Ellis, cât și Loewenberg, visele cu vizită se simt distinct de visele obișnuite, de zi cu zi. În primul rând, spune Loewenberg, persoana (sau animalul de companie) arată probabil foarte bine, sănătos, radiant chiar. Ellis adaugă că atunci când a fost vizitată de Shadow, pisica ei care a murit recent, blana lui era strălucitoare și părea să fie într-o formă excelentă.

Cum să faci față acestor vise

În cazul unui vis de vizită, nu este nimic de făcut în afară de a te consola cu faptul că simți că persoana iubită ți-a întins mâna prin lumea viselor. Loewenberg spune că ai putea, de asemenea, să îl notezi într-un jurnal de vise și să îl păstrezi într-un loc sigur pentru a-l prețui mai departe.

În alte cazuri, spune ea, “este cu siguranță un apel din partea subconștientului tău să încerci să te acomodezi cu ceea ce se întâmplă”. Fie că este vorba de un sentiment de lucruri neterminate sau de faptul că nu poți accepta că au trecut, este important să găsești o modalitate de a accepta orice ar fi.

O practică excelentă pentru acest lucru, spune ea, este să le scrieți o scrisoare în care să le spuneți tot ceea ce nu ați avut ocazia să le spuneți când erau în viață. De asemenea, poți face tot posibilul să cauți o lecție dacă simți că au existat lucruri nespuse și “să mergi mai departe în viața ta, să nu mai lași niciodată lucrurile să ajungă în acel punct cu cineva la care ții”, adaugă ea.
“Atunci când aceste vise continuă să se întoarcă, aduce un sentiment de continuitate a conexiunii”, spune Ellis, adăugând că, spre sfârșitul vieții, cei dragi pierduți vin adesea să ajute la ușurarea tranziției dintre viață și moarte. “Deci, în timp ce visele de doliu pot fi dureroase, de cele mai multe ori ele ne ajută să trecem peste durerea pierderii”, spune ea.

De reținut

Doliul nu este niciodată un proces liniar, iar visarea unei persoane care a murit poate aduce din nou la suprafață toate acele sentimente. Încearcă să găsești alinare în vis dacă crezi că ai fost vizitat, iar dacă nu, probabil că în vis există un alt mesaj care te poate ajuta să treci peste durerea ta pentru a ajunge la un loc de pace și acceptare.

Sursă text: Lyla.ro 

Mai multe articole despre:
vis vise mort viu explicatii vise