MENIU

Ce este apa de stafide și ce beneficii are pentru organism. Care sunt recomandările specialiștilor

Ce este apa de stafide și ce beneficii are pentru organism. Care sunt recomandările specialiștilor

Cu siguranță și tu te-ai întrebat ce este apa de stafide și ce beneficii are pentru organism. Medicii recomandă să o consumi dimineața pe stomacul gol și să mănânci chiar și stafidele.

Apa de stafide, o băutură obținută prin înmuierea stafidelor în apă, a câștigat popularitate în ultimii ani. Și cum trendurile vin și pleacă, e important să știi dacă și apa de stafide este doar un trend sau are beneficii reale pentru sănătatea organismului.

Ce este apa de stafide și ce beneficii are pentru organism

Ai mai jos potențialele avantaje pentru sănătate ale apei de stafide, dar și recomandări privind modul în care o poți include în rutina ta de sănătate.

Stafidele sunt surse concentrate de diferiți nutrienți. Când sunt înmuiate în apă, unii dintre acești nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, sunt eliberate în apă. Stafidele reprezintă o sursă importantă de energie, fibre, proteine și carbohidrați. Sunt bogate în zahăr și calorii, dar au un indice glicemic scăzut. Stafidele nu conțin colesterol și sunt, de asemenea, bogate în potasiu, vitamină C, calciu, magneziu, fosfor și sodiu. Acestea conțin vitamine și minerale, cum ar fi tiamina, niacinul, riboflavina, vitamina B-6, fier și zinc.

„Sfidele conțin fibre alimentare care ajută la ameliorarea constipației prin creșterea volumului scaunului și promovarea mișcărilor intestinale regulate”, a explicat dr. Bhatt pentru indianexpress.com. Apa de stafide poate ajuta, de asemenea, la curățarea tractului digestiv și la stimularea bacteriilor intestinale naturale și benefice, contribuind la sănătatea generală a intestinului.

Apa de stafide poate fi și o sursă utilă de fier, în special pentru oamenii care se confruntă cu deficiențe. Fierul este esențial pentru transportul oxigenului în organism.

Citește continuarea aici

Succesul începe în zori: Descoperă 5 beneficii cheie ale trezirii matinale

Mai multe articole despre:
apa stafide recomandari