MENIU

Ce a pățit un turist american venit în vacanță în România. Salvamont: "Nu a avut habar unde vine și a făcut atac de panică"

Ce a pățit un turist american venit în vacanță în România

Un turist american, venit într-o vacanță în munții din România, a avut nevoie de ajutorul echipelor de salvatori când s-a trezit înconjurat de zăpadă în Făgăraș. Deși nu era echipat cu ținută de iarnă, americanul a reușit să supraviețuiască gerului din noaptea de miercuri spre joi pentru că a avut inspirația să ia cu el un cort în care s-a adăpostit până la venirea salvamontiștilor.

Pățania turistului străin, care nu era la curent cu avertizarea meteo, a atras atenția salvamontiștilor din Argeș care au postat un mesaj ironic la adresa americanului care a făcut inclusiv un atac de panică, scrie ziare.com.

”O fi de la încălzirea globală... PS Ne referim la lejeritatea echipamentului domnului în cauza. Ca sa nu mai spunem că nu a avut habar unde vine și a făcut atac de panică”, este mesajul transmis de Salvamont Argeș.

Turistul a urcat, marți, pe un traseu din Făgăraș, dar a rămas blocat în Custura Sărății, considerat unul dintre cele mai dificile trasee montane din România.

”Acesta nu avea echipamentul adecvat și nu a mai putut continua. Din fericire avea cort și a reușit să se adăpostească până a fost recuperat de către salvamontiști. Dorim să atragem atenția asupra schimbărilor de temperaturi în zona montană, turiștii trebuie să fie echipați corespunzător”, este mesajul salvatorilor care au intervenit în ajutorul americanului.

Mai multe articole despre:
salvamont arges