MENIU

Câtă mișcare trebuie să faci pe zi ca să combați orele de stat la birou

Lipsa de mișcare, sedentarismul și mâncatul la birou sunt tot atâtea obiceiuri nesănătoase, dar aproape inevitabile în lumea în care trăim. De acea, specialiștii spun că cea mai eficientă metodă de a recupera este să facem mișcare fizică zilnic. Dar cât timp trebuie să facem  exerciții pentru a contracara efectele negative ale șederii?

Cercetările sugerează că aproximativ 30-40 de minute de antrenament fizic pe zi ar fi suficiente.

 

Până la 40 de minute de „activitate fizică de intensitate moderată până la viguroasă” în fiecare zi sunt suficiente pentru a contracara aproximativ 10 ore de stat nemișcat, arată cercetarea, potrivit Science Alert.

 

Sigur, dacă mai putem face mișcare și în timpul serviciului, chit că este vorba doar de a ne ridica de pe scaun și a ne întinde, acest lucru ajută.

 

Studiul a implicat 44.370 de persoane din patru țări diferite. Analiza a constatat că riscul de deces în rândul celor cu un stil de viață mai sedentar a crescut pe măsură ce timpul petrecut în activități fizice de intensitate moderată până la viguroasă a scăzut.

 

„La indivizii activi care fac aproximativ 30-40 de minute de activitate fizică de intensitate moderată până la viguroasă, asocierea dintre timpul sedentar ridicat și riscul de deces nu este semnificativ diferită de cei cu perioade reduse de timp sedentar”, au explicat cercetătorii în lucrarea lor.

 

Mai multe articole despre:
miscare viață sănătoasă sănatate fitness