MENIU

Cât de inteligent ești în funcție de autoturismul pe care-l conduci. Sondajul care i-a învrăjbit pe șoferii englezi

Un sondaj online, interpretat de specialiști, ar oferi legătura între inteligența șoferului și marca de autoturism pe care îl conduce. Este vorba de aceeași echipă care a analizat și cât de "psihopați" sunt conducătorii auto, în funcție de mașina pe care o dețin.

 
Un studiu comandat de portalul ScrapCarComparison.co.uk, a invitat 2.000 de persoane să răspundă la o serie de întrebări pentru a realiza o legătură între coeficientul de inteligență și mașina condusă zilnic. Cei intervievați au avut de răspuns la un chestionar cu 20 de întrebări menit să determine scorul de IQ, potrivit wall-street.ro.

 

Oamenii de știință n-au reușit să strângă date relevante decât pentru 22 de mărci auto. Dintre acestea, șoferii mărcii Skoda sunt cei mai inteligenți cu un IQ în medie de 99 de puncte, urmați de cei de Suzuki și Peugeot.

 

Rezultatele studiului, captură de ecran via MoniteurAutomobile.be

 

La polul opus, observăm că o serie de mărci de lux ocupă a doua jumătate a clasamentului.

Cei care au realizat studiul susțin că au respectat toate rigoriile științifice, dar realizarea unei astfel de legături între rezultatele unui test de IQ foarte succint și mașina condusă este cel puțin discutabilă.

Chiar și așa, oamenii de știință au testat și alte întrebări pe care nu și le-a pus nimeni niciodată.

 

De exemplu, britanicii au ajuns la concluzia că cei care dețin numere de înmatriculare personalizate au un IQ mai scăzut (91,95 puncte) față de cei care folosesc combinația de cifre și numere oferită de stat la întâmplare (94,15 puncte).

 

În plus, același studiu relevă că șoferii EV-urilor n-ar fi la fel de inteligenți ca cei care folosesc mașini pe benzină. La fel, șoferii de diesel sau hibride sunt "mai inteligenți"decât cei care conduc mașini electrice.

 

Același site a "stabilit", în 2021, căt de "psihopați" sunt șoferii în funcție de marca de autoturism.

Mai multe articole despre:
soferi iq marca autorusimului soferi psihopati uk