MENIU

Cât de des trebuie să speli prosopul de corp pentru a evita bolile. Verdictul medicilor e neașteptat

Experții spun că prosoapele de corp trebuie spălate foarte des pentru a preveni apariția bolilor. Există totuși unele lucruri ce pot fi făcute pentru a prelungi durata de folosință, înainte de spălare, scrie site-ul Mother Nature Network.

Institutul American de Igienă are o recomandare foarte clară pentru spălarea prosoapelor de corp. Acestea trebuie spălate după trei, maxim patru folosiri sau chiar mai repede dacă sunt folosite după activități sportive.

"Pare o nebunie", scrie site-ul Mother Nature Network, care calculează că, la o familie de patru oameni, ar fi nevoie ca 32 de spălări de prosoape pe lună.

Site-ul oferă câteva sfaturi pentru a prelungi durata de viață a prosoapelor înainte de spălare. Și asta pentru că este foarte important ca prosoapele să se usuce rapid după fiecare folosire.

Mai întâi, scrie mnn.com, puneți prosopul la uscat imediat după folosire. Nu îl aruncați în baie, eventual făcut cocoloș. Lăsați ușa de la baie deschisă sau, dacă e posibil, puneși proposul la uscat undeva pe balcon, în aer liber.

Lăsați apa să se scurgă din păr înainte de a-l șterge cu prosopul.

Nu în ultimul rând, puteți să cumpărați prosoape absorbante, dar subțiri, care se usucă repede.

Mai multe articole despre:
prosop