MENIU

Cartea prințului Harry, cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din toate timpurile. Record oficial

Guinness World Records a confirmat faptul că volumul autobiografic al prințului Harry a devenit cartea de non-ficțiune care a stabilit un nou record de vânzări în prima zi de lansare. Doar în Marea Britanie s-au vândut aproape un milion i jumătate de copii.

S-a comunicat că volumul a fost vândut în 1,43 milioane de exemplare în prima sa zi, în Marea Britanie, SUA și Canada.

 

Acest record a fost deținut anterior de Barack Obama pentru cea de-a patra sa carte din 2020, intitulată „A Promised Land” . Aceasta s-a vândut în 887.000 de exemplare în ziua lansării sale.

 

„Spare”  a fost lansat în SUA cu un tiraj de două milioane de exemplare, iar acum a fost programat un al doilea tiraj pentru a face față cererii uriașe. Aceste cifre de vânzări superlative pentru cartea lui Harry sunt cu atât mai impresionante cu cât aceasta a fost lansată cu cinci zile mai devreme în Spania.

Acest lucru a însemnat că majoritatea dezvăluirilor conținute în pagini – inclusiv detalii despre consumul de droguri al lui Harry și o ceartă cu fratele său mai mare, prințul William – au ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume cu câteva zile înainte de lansarea oficială a cărții pe rafturile din 10 ianuarie.

 

O declarație publicată de editorul cărții a confirmat: „Prima zi completă de vânzări a cărții „Spare”  reprezintă cel mai mare total de vânzări din prima zi pentru o carte de non-ficțiune publicată vreodată de Penguin Random House”.

Ducele de Sussex a promovat intens cartea înainte de lansare, acordând interviuri la ITV, The Late Show With Stephen Colbert, 60 Minutes și Good Morning America.

 

 

Mai multe articole despre:
carte harry record vanzari spare