MENIU

Care este cheia pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că secretul stă în alegerea mic dejunului

Care este cheia pentru a dezvolta masa musculară. Se pare că secretul stă în alegerea mic dejunului

Consumul unui mic dejun bogat în proteine te poate ajuta să îți construiești un fizic sănătos. Este cea mai importantă masă a zilei și te ajută să îți îmbunătățești calitatea dietei zilnice. Dacă te întrebi care este secretul pentru a dezvolta masa musculară, ți-am pregătit o serie de recomandări din partea specialiștilor.

Cheia stă în alegerea unui mic dejun consistent și hrănitor, plin de nutrienți. Astfel vei avea energie să faci față provocărilor fiecărei zile. Cu disciplină și o rutină bine organizată, te vei bucura de un fizic tonifiat și un organism sănătos.

Secretul pentru a dezvolta masa musculară

Dacă îți începi ziua cu un mic dejun bazat pe proteine vei avea mai puțină poftă de dulce și carbohidrați pe parcursul zilei. Acesta este secretul pentru a dezvolta masa musculară. Proteina este esențială pentru menținerea energiei și a sațietății. Astfel, vei putea face față și antrenamentelor solicitante din sala de forță.

Beneficiile menținerii masei musculare depășesc cu mult aspectul estetic. Masa musculară este esențială pentru a îți ajuta organismul să funcționeze eficient. „Pe scurt, metabolismul este cantitatea de energie- adică de calorii- pe care corpul tău o arde pentru a menține funcțiile vitale”, explică antrenorul de fitness Sascha Barboza.

Consumă proteine la micul dejun

Organismul tău folosește mai multă energie pentru a digera și asimila proteinele decât carbohidrații sau grăsimile. Proteina este un macronutrient care ajută la păstrarea masei musculare, ceea ce este important dacă vrei să menții o rată metabolică eficientă.

Un mic dejun bogat în proteine modifică în mod benefic semnalele fiziologice cheie orientate spre energie și non-fiziologice orientate spre recompensă ale organismului. Acestea controlează reglarea aportului alimentar și au ca rezultat consumul redus de gustări bogate în grăsimi, potrivit specialiștilor în nutriție. Este o strategie adecvată care te ajută la îmbunătățirea senzației de sațietate și care reduce nevoia de recompensă alimentară.

Gustarea după antrenament care poate ajuta la creșterea musculară. O poți include ușor în dieta ta

Idei de mic dejun bogat în proteine

Hidratarea, somnul suficient și exercițiile fizice regulate sunt instrumente importante, care te ajută în menținerea unui metabolism sănătos. Secretul pentru a dezvolta masa musculară constă într-o dietă zilnică echilibrată, bazată pe alimente bogate în proteine și nutrienți.

Proteinele, fie că provin din carne, păsări de curte, ouă, lactate sau plante sunt esențiale pentru repararea țesuturilor, îmbătrânirea sănătoasă, echilibrul hormonal și regenerarea musculară. În plus, proteinele te pot ajuta la echilibrarea glicemiei.

Ai multe alternative simple, pentru a consuma aportul necesar de proteine la micul dejun. Poți alege o omletă cu ciuperci, roșii uscate și ierburi proaspete. Un ou conține aproximativ 6 g de proteine, iar pentru un boost și mai mare de proteină, poți mânca o felie de pâine cu semințe, și adaugi astfel încă 3 g de proteine pe felie.

De asemenea, un smoothie proteic este o alternativă simplă și accesibilă pentru micul dejun. Poți alege combinația preferată de legume sau fructe proaspete, la care adaugi o cupă de pudră proteică. Este o modalitate convenabilă să îți crești aportul de proteine la începutul zilei.

Citește continuarea aici

Ai febră musculară? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de durerile insuportabile

Mai multe articole despre:
secret masa musculara mic dejun