MENIU

Când se instalează ASTENIA de toamnă și cum o putem trata

Schimbările de anotimp de la cald la frig sau de la frig la cald provoacă frecvent disconfort pe mai multe planuri. Apropierea sezonului rece adaugă o povară suplimentară, aceea a terminării concediilor și vacanțelor. Această schimbare de ritm cere organismului un efort de readaptare care poate provoca stres.

Factorii care pot contribui la instalarea asteniei de toamnă sunt multipli. Pe timpul zilei, durata de lumină scade, iar temperaturile la fel, ceea ce face ca întreg organismul să intre într-o altă stare. Unele persoane simt primele semne ale asteniei de toamnă încă de la sfârșitul lunii septembrie, dar perioada de vârf este luna octombrie, când apare și stresul suplimentar al schimbării orei.

 

Persoanele care suferă de astenie de toamnă pot simți o stare generală de oboseală și slăbiciune, chiar și după somnul de noapte. Lipsa de energie este o altă manifestare a asteniei de toamnă și pot să apară dificultăți în a găsi motivație și energie pentru a face activitățile zilnice.

 

Astenia de toamnă poate provoca și schimbări ale dispoziției, inclusiv anxietate, iritabilitate și tristețe, chiar depresie. Persoanele afectate pot avea dificultăți în a se concentra și în a-și îndeplini sarcinile zilnice.

Atunci când apare astenia de toamnă, este foarte important să avem grijă de sistemul nostru imunitar.

Mai multe articole despre:
astenia de toamna tratament depresie