MENIU

Când s-a născut, avea 500 de grame şi toţi credeau că va muri. Apoi, un miracol s-a petrecut

S-a născut prematur, la 23 de săptămâni. Avea doar 0,5 kilograme, iar medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire. Dar, ca printr-un miracol, a trăit, ba chiar a continuat să se dezvolte normal. Este povestea unei fetiţe din Marea Britanie.

Când Sadie Cratchley a intrat în travaliu, cu patru luni înainte de termen, medicii i-au spus să se aştepte la ce e mai rău. Dar femeia în vârstă de 20 de ani nu a vrut să renunţe şi a continuat să spere până în ultima clipă că fiica ei va supravieţui.

Micuţa Kaci-Rose a venit pe lume extrem de fragilă. Cântărea doar 0,5 kilograme, iar doctorii i-au doar 1% şanse de supravieţuire, scrie Daily Mail.

„Era cât palma mea când s-a născut. Avea pielea roşie şi licioasă. Îi puteai vedea toate venele”, a povestit mama bebeluşului. „Nu ştiu de ce am intrat în travaliu atât de curând, dar cert este că dacă mă duceam la spital cu o zi mai devreme, medicii m-ar fi trimis acasă şi aş fi pierdut sarcina (...). Ni s-a spus că sunt doar 1% şanse ca ea să supravieţuiască travaliului. Când mi-au spus asta, am început să plâng şi nu m-am mai oprit. Medicii ne-au întrebat dacă vrem să încerce să o salveze sau nu. Ne-au spus că ei pot încerca, dar că probabil bebeluşul nu va trăi oricum”, adăugat ea.

Imediat ce s-a născut, Kaci-Rose a fost conectată la aparate şi transportată la secţia de terapie intensivă a unui spital de copii.

Spre uimirea tuturor, fetiţa a supravieţuit şi a continuat să se dezvolte. Acum are opt luni şi este un copil absolut normal.

„Le-a demonstrat tuturor că s-au înşelat. Sunt foarte fericită de modul în care a luptat pentru viaţă”, a mai spus Sadie Cratchley în final.