MENIU

Butonul magic pentru a dezgheța parbrizul mașinii. Trucuri de sezon mai puțin știute

În perioada rece, coșmarul oricărui șofer care nu are garaj sau parcare acoperită este gheața pe care o găsește pe parbriz dimineața. Specialiștii spun, însă, că există un buton pe care-l au majoritatea autoturismelor, iar dacă acesta nu există, sunt și alte trucuri care vă ajută să scăpați mai repede de gheața de pe parbriz.

Experții de la Driving Test Success spun că puteți elimina stratul de gheață prin simpla activare a ventilatorului de parbriz al mașinii. Jetul de aer astfel dirijat va încălzi sticla din interior și va ajuta la topirea gheții.

În videoul companiei, ei au explicat: „Setați temperatura pe treapta cea mai mare. Gheața va începe să se topească din cauza căldurii. Ștergeți apa în exces și setați apoi ventilatorul la normal”, notează The Mirror, citată de soferidinromania.ro.

Dacă această metodă nu dă rezultatele scontate sau doriți să faceți economie de combustibil, există și alte metode de a dezgheța parbrizul.

Cea mai bună rămâne spray-ul special destinat acestui scop, dar un efect asemănător are și alcool sanitar.

Tot ce trebuie să faci este să torni soluția într-un recipient cu pulverizator și să o pulverizezi pe tot parbrizul, în timp ce lași motorul pornit și aerul condiționat la maximum.


În loc de alcool sanitar, mai poți folosi o soluție din două părți oțet și o parte apă rece, dacă nu te deranjează mirosul înțepător al oțetului.