MENIU

Audi vrea să înlocuiască butoanele de pe bord. Ce propune în schimb

Audi Prologue Concept, modelul care va dicta viitoarea direcţie estetică a mărcii germane, va inspira şi interioarele modelelor pe care le va lansa constructorul în anii următorii, fiind pregătite ecrane tactile în locul butoanelor fizice, potrivit automarket.ro.

Audi Prologue Concept, muza viitorului A8 şi a multor alte modele din viitorul mărcii germane, va fi o inspiraţie şi pentru designerii de interior ai producătorului. Dr. Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al Audi, a declarat că subalternii săi lucrează la soluţii care să înlocuiască butoanele şi comutatoarele fizice de la interior cu diferite ecrane tactile.

Cu toate că exponatul de la Salonul Auto de la Los Angeles nu are niciun buton fizic la interior, viitoarele modele de serie de la Audi vor păstra câteva comutatoare în anii ce vor urma, dar numărul acestora va fi în scădere pe măsură ce se vor lansa noi generaţii şi actualizări în gamă. Hackenberg consideră că va veni şi ziua în care nu vor mai fi butoane fizice la bordul modelelor de serie Audi, dar a ezitat să estimeze intervalul de timp în care se va întâmpla acest lucru.