MENIU

Are 19 ani, dar este blocată în corpul unui copil de 2 ani

<p>Are 19 ani, dar este blocată &icirc;n corpul unui copil de 2 ani</p>
<p>Are 19 ani, dar este blocată &icirc;n corpul unui copil de 2 ani</p>
<p>Are 19 ani, dar este blocată &icirc;n corpul unui copil de 2 ani</p>

O adolescentă din India a încetat să se dezvolte fizic și psihic cu puțin timp înainte să împlinească vârsta de doi ani. Ajunsă la vârsta de 19 ani, Ajifa Khatun cântărește 7,7 kilograme și este purtată peste tot în viață de către mama ei Apila. 

La prima vedere, Ajifa Khatun pare să fie o fetiță absolut normal în vârstă de doi ani de zile, care se joacă cu frații și surorile ei și este răsfățată de către mama sa, scrie Daily Mail

Însă deși arată ca un bebeluș, Ajifa Khatun are de fapt 19 ani. Ea s-a oprit din dezvoltare atât pe plan fizic cât și psihic, iar medicii nu au reușit încă să identifice afecțiunea de care suferă. 

Ea este purtată în brațe și hrănită cu lingurița de către mama ei Apila, în vârstă de 42 de ani. 

Oamenii de știință bănuiesc că Ajifa ar suferi de sindromul Laron, o afecțiune genetică rară care afectează doar 300 de oameni din toată lumea. Persoanelor care suferă de sindromul Larom le lipsește hormonul IGF-1, care este responsabil cu stimularea celulelor pentru a crește și a se divide, cu scopul de a forma noi celule. 

În exces, hormonul IGF-1 poate cauza apariția cancerului la sân, prostată sau de colon, ceea ce înseamnă că persoanele cu sindromul Laron nu se vor îmbolnăvi niciodată de cancer sau diabet. 

Medicii spun că Ajifa Khatun își va păstra aspectul de bebeluș pentru tot restul vieții. 

Mai multe articole despre:
copil 2 ani 19 ani Ajifa Khatun