MENIU

Apa de trandafiri - elixirul frumuseții reginei Cleopatra

Apa de trandafiri - elixirul frumuseții reginei Cleopatra

Acum mai bine de 3000 de ani se obișnuia ca în apa de baie să fie adăugate petale de trandafiri pentru înfrumusețare. Frumoasa regină Cleopatra utiliza această poțiune magică în rutina ei de îngrijire a pielii. Însă, licoarea are beneficii mai puțin cunoscute.

Ce este apa de trandafiri

Apa de trandafiri este de fapt un produs obținut prin distilarea petalelor proaspete de trandafiri. Aceasta conține peste 300 de compuși chimici diferiți, este bogată în antioxidanți, cum sunt taninuri, flavonoide, vitamine (A, C, D, E și B3). Mai mult, licoarea are proprietăți antibacteriene, antiseptice și cicatrizante. Dacă este consumată ca ceai terapeutic, oferă organismului substanțe nutritive și minerale de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător. De asemenea, ajută la ameliorarea problemelor digestive, iritațiilor ochilor și te scapă de stările de neliniște.

Dar mai ales, apa de trandafiri este populară în rutina de îngrijire a pielii. Calmează pielea iritată, o hidratează pe cea uscată și estompează semnele de îmbătrânire. Totodată, purifică și curăță pielea. În plus, este benefică pentru păr; crește fluxul de sânge la nivelul scalpului.

Află cum se prepară și la ce o poți folosi AICI.