MENIU

Animalul periculos descoperit recent! Trăiește pe lângă oameni și se ascunde perfect: mușcătura sa poate fi extrem de dureroasă

Pădure/ Captură foto Click.ro

Un animal descoperit recent de cercetători îi înspăimântă pe oameni. Se ascunde foarte repede, iar muşcătura să poate fi extrem de dureroasă. Despre ce vietate este vorba, aflaţi acum!

Vorbim despre o nouă specie de arahnidă, descoperită în Australia! Această specie rară de păianjen uriaş reuşeşte să se ascundă foarte bine. Cercetătorii spun că femeiele din această specie sunt de obicei mai mari decât masculii şi pot crește până la cinci centimetri în lungime și pot trăi până la 20 de ani în sălbăticie. Acest arahnid cu opt picioare este atât de mare încât a fost numit Euoplos dignitas" - care înseamnă demnitate sau măreție în latină. Desigur numele a fost dat în onoarea dimensiunii sale impresionante", potrivit News Sky.

„Este o specie mare și frumoasă", a declarat unul dintre cercetătorii principali, Dr. Michael Rix, care este curator de arachnologie la Muzeul Queensland.

„Ei au aparatul de venin în colți, dar niciunul dintre păianjenii australieni cu trapă din grup nu este cunoscut ca fiind periculos de veninos”, a mai adăugat specialistul.

Având în vedere dimensiunile lor impresionante şi muşcătura lor este una pe măsură cle mai probabil. Acest lucru face ca odată ce un om este muşcat să resimtă foarte puternic durerea. Cu toate acestea, șansele de a întâlni păianjenul sunt destul de mici, spun oamenii de știință. Acesta trăiește în habitatele de pădure deschisă și își construiește vizuinele în solurile negre din Brigalow Belt din Central Queensland, care se află pe coasta de nord-est a Australiei.

Citește continuarea pe Click.ro

Mai multe articole despre:
animal paianjen arahnida