MENIU

Cum să te refaci după efort! Află secretul

Master Kinetoterapeut, Fizioterapeut și preparator fizic,  Andrei Moise explică conceptul Water Therapy, care constă într-o succesiune de exerciții în apă, pe care l-a implementat la Clubul Sportiv Aqua Sport. Pe lângă modul în care îi antrenează pe alții, acesta a mărturisit și cum se menține el în formă.

Consideri că fitness-ul dă rezultate doar în condițiile în care se acordă aceeași atenție și nutriției?

Noțiunea de fitness este un termen folosit pentru starea de bine (homeostazie) a organismului în timpul executării unor exerciții pe uscat, în apă sau în sălile de sport și cum se adapteazaă acesta prin sistemele sale. În mod clar sportul dă rezultatele pe care ni le dorim numai în condițiile unei alimentații specifice efortului.

Ai studiat temeinic atât nutriția cât și fitness-ul?

Am studiat profund și atent nutriția clinică, nutriția la pacientul sportiv cât și importanța alimentației în sistemele cognitive, evident în raport cu Fitness-ul și recuperarea medicală, cât și refacerea sportivilor de performanță.

Exemplul este cel mai bun. Spune-ne despre tine: în ce constă pregătirea ta fizică și care este alimentația ta zilnică? 

Pregatirea mea fizică este alcătuită din 14 ore/săptămână în sală de musculație, cu programe care îmbină forța-rezistența și elasticitatea musculară, toate acestea intră într-o tehnică personală de multiplicare celulară la nivelul tuturor sistemelor organismului uman. Alimentația zilnică este alcătuită din 5-9 mese pe zi, cu aport hipercaloric de 10000kcal/zi. Nu îmi lipsesc niciodată toate tipurile de alimente, plasate corespunzător în intervalul metabolic.

Recomanzi recuperarea în apă după efort fizic?

Recomand cu drag refacerea organismului după efort în apă calda (32-36grade) în contrast cu cea rece (20grade) numai în perioadele competiționale sau pre-competiționale, aceasta fiind cea mai utilizată metodă în occident și orient.

Deții cunoștinte de kinetoterapie în apă?

Dețin cunștințe de hidrokinetoterapie atât pentru prevenirea unor disconforturi cât și... Continuarea pe iclara.ro

Mai multe articole despre:
0 fitness efort fizic