MENIU

American uimit de băncile din Cișmigiu: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut în viața mea”. Ce reacții au avut românii

Un american a devenit viral pe TikTok după ce a postat un filmuleț cu băncile din Parcul Cișmigiu, despre care a declarat că reprezintă „cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut în viața mea”. La scurt timp, turistul a fost asaltat de comentariile românilor, care i-au făcut inclusiv un scurt istoric al renumitului parc din centrul Bucureștiului.

"Este șapte dimineața și mă aflu într-un parc din capitala României. Acesta este cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut în viața mea într-un parc obișnuit. De ce sunt în jur de o mie de scaune unul lângă altul? Iar acest lucru nu este doar într-o porțiune a parcului, ci în tot parcul. Un aspect și mai neobișnuit este că românii au decis să pună doar două bănci între toate acele scaune.

Știți ce, chiar îmi place ideea. Poate s-au gândit că vor veni mai mulți oameni dacă vor pune mai multe scaune pe care să poți sta să admiri priveliștea. Ar fi putut să transforme câteva dintre scaune totuși în bănci, ar fi fost mai normal.” , a spus turistul american în clipul său viral, potrivit Stiridiaspora.

Postarea a atras imediat atenția comunității românești de pe TikTok. Un utilizator i-a explicat americanului că Parcul Cișmigiu devine foarte aglomerat în weekenduri, motiv pentru care există un număr atât de mare de scaune pentru a primi cât mai mulți vizitatori.

Un alt român a subliniat importanța istorică a acestor scaune, menționând că grădina parcului are o vechime de aproximativ 200 de ani și că scaunele vechi sunt un fel de monumente istorice, fiind aduse din Franța în urmă cu aproape 150 de ani.

Reacția turistului american și explicațiile primite au adus un nou val de atenție asupra acestui loc emblematic, evidențiind combinația sa unică de istorie și utilitate publică.

Mai multe articole despre:
american banci cismigiu cel mai ciudat tiktok viral