MENIU

ALARMANT. O femeie a MURIT după ce câinele ei i-a LINS mâna

Sheena Kavanagh a murit după ce câinele său i-a lins mâna

O femeie de 53 de ani, mama a doi copii şi bunica unui micuţ, a murit după ce câinele familiei i-a lins mâna.

Sheena Kavanagh a murit după ce a făcut septicemie, după ce saliva câinelui său -unul dintre cei trei ai familiei- i-a intrat în sânge, printr-o mică tăietură pe care o avea la mână. Din păcate, organismul femeii nu a putut lupta cu bacteria luată de la câine, din cauza faptului că suferise o operaţie de scoatere a splinei, în 1988, după ce a fost atacată de un fost iubit.

"A fost un şoc pentru că a fost în preajma câinilor toată viaţa, avea doi terrieri Yorkshire, un Jack Russell şi cai...iubea toate animalele", a declarat fiica sa, Melissa Bromfield, după ce s-au aflat rezultatele autopsiei.

Medicul patolog Hiam Ali a explicat faptul că, după ce femeia a fost internată, i s-a descoperit bacteria în sânge şi i s-au dat antibiotice, dar, din păcate, era prea târziu. Bacteria Capnocytophaga canimorsus, prezentă în saliva câinilor, nu are niciun efect asupra oamenilor, dar poate provoca şoc septic persoanelor care nu mai au splină, dar, susţine medicul, moartea este extrem de rară. Medicul a mai adăugat faptul că femeia avea o tăietură foarte mică la mână şi că nu se ştie de ce, în cazul său, nu au avut efect antibioticele, scrie news.com.au.