MENIU

Ai permis? Lista lucrurilor pe care nu ți le-a zis nimeni, dar ar trebui să le știi!

Instructorul auto te poate învăța multe lucruri folositoare, însă există câteva reguli importante pe care nu ți le spune nimeni în timpul orelor de condus. Iată care sunt aceste secrete și cum îți pot salva viața în cazuri extreme.

Pe lângă regulile de bază pe care trebuie să le știe orice șofer mai există și câteva reguli care te vor face să te simți mai confortabil și mai în siguranță la volan și despre care cu siguranță nu ai învățat la școala de șoferi.

Cum ar trebui să ții picioarele când ești la volan

Poziția pe care o adopți la volan trebuie să-ți confere printre altele și confort. Astfel, dacă nu ții picioarele îndoite de la genunchi corespunzător, te vei alege cu dureri de încheieturi, care te vor incomoda în timpul condusului.

Pentru a evita acestă situație nedorită, scaunul trebuie reglat astfel încât între el și picioarele tale să fie un spațiu echilibrat, un unghi ascuțit suficient de confortabil. Astfel, picioarele nu vor sta nici prea întinse spre pedale, nici prea flexate.

Ce greșeală nu ar trebui să faci niciodată în timpul unui accident

Majoritatea șoferilor tind să se țină cu putere de volan și să se sprijine cu picioarele în podea în momentul unui accident, lucru care este greșit. Acestă poziție îți poate fractura foarte ușor membrele.

Așadar, este important și cât de aproape ești de volan în momentul unui impact. Cea mai confortabilă înclinare a spătarului este considerată cea a unui unghi de o sută de grade.

Care este poziția corespunzătoarea a capului

Deși, probabil nu ți s-a spus acest lucru, în momentul în care te afli la volan este recomandat să ții capul întotdeuna sprijinit pe tetieră. Astfel, tensiunea mușchilor din zona gâtului va fi redusă, iar tu vei avea o poziție mai confortabilă la volan.

Care este poziția corespunzătoare a volanului

Ideal ar fi ca între volan și coapse să nu ai un spațiu mai mare sau mai mic de o palmă întoarsă vertical. Cum poți verifica mai exact acest aspect? Ei bine, dacă reușești să atingi partea superioară a volanului fără efort, în timp ce ai spatele și capul sprijinite de spătar și de tetieră, atunci înseamnă că stai corect la volan.

Mai multe articole despre:
soferi auto maşină permis