MENIU

A murit "cel mai frumos bărbat din lume" - Un celebru actor s-a stins la vârsta de 78 de ani

Doliu

Actorul de origine austriacă Helmut Berger, un star de cinema european în anii 1960 şi 1970, care a devenit celebru datorită rolurilor din filmele regizorului italian Luchino Visconti, a murit joi, a anunţat agentul său. El avea 78 de ani.

Berger, considerat la vremea lui cel mai frumos bărbat din lume, a murit "paşnic, dar totuşi în mod neaşteptat", joi dimineaţa, în oraşul său natal Salzburg, a scris agentul lui Helmut Berger pe site-ul companiei sale de management.
 
Berger s-a născut în Bad Ischl, Austria, la 29 mai 1944. În 1964, a lucrat ca figurant la Roma înainte de a fi descoperit de Visconti, care avea să-i devină ulterior partener şi care, în 1966, i-a oferit primul său rol. A jucat roluri importante în filmele lui Visconti "The Damned", "Ludwig" şi "Conversation Piece".
 
Printre creditele lui Berger se numără, de asemenea, apariţii în "The Garden of the Finzi-Continis", de Vittorio De Sica, "Dorian Gray", de Massimo Dallamano, şi, mai târziu, în "The Godfather Part III", de Francis Ford Coppola, potrivit AP. 
 
După o serie de probleme de sănătate, Berger şi-a anunţat sfârşitul carierei de actor în noiembrie 2019.
 
Agentul lui Berger a declarat că "s-a bucurat din plin de motto-ul "La Dolce Vita" toată viaţa sa". El l-a citat pe Berger care a spus cu mulţi ani în urmă: "Am trăit trei vieţi şi în patru limbi! Je ne regrette rien!".

Mai multe articole despre:
helmut berger a murit