MENIU

A luat un pachet de gumă și l-a pus pe telefon. Ce s-a întâmplat îngroapă în penibil Nokia!

Cu siguranță ai remarcat că orice telefon modern se poate debloca cu amprenta. Chiar și cele mai ieftine. Dar ai crede că un senzor de amprentă este o metodă bună de blocare a telefonului. Însă poate nu ar trebui să mai folosești sistemul pe acest telefon. Cel puțin acesta e cazul cu cel mai scump telefon Nokia. Și acest moment ne arată că n-a mai rămas nimic din fostul gigant al telefoanelor.

Telefonele moderne au mai multe straturi de securitate și par a fi mai sigure ca niciodată. Până când un astfel de moment apare. Senzorul de amprentă al unui telefon care costă aproape 3000 de lei poate păcălit și cu o gumă.

Primele telefoane cu senzor de amprentă au fost lansate prin 2004, însă adevărata revoluție a telefoanelor cu scanner de amprentă a apărut odată cu iPhone 5s, în septembrie 2013. De atunci, mai toți producătorii au început să încorporeze astfel de tehnologie pe telefoanele lor.

Anul trecut, producătorul chinez Vivo a realizat primul telefon cu senzor de amprentă încorporat în display. Nokia 9, lansat la începutul acestui an, are un asemenea senzor.

Cum s-a stricat senzorul de amprentă de pe Nokia 9

Acesta părea că funcționează ok la lansare, dar pe 18 aprilie, telefonul a primit o actualizare de sistem care a făcut ca scannerul de amprentă să poată fi păcălit de orice deget.

Mai mult, unii utilizatori au reușit să deblocheze telefonul și cu un pachet de gumă. Astfel, oricine poate folosi acel telefon. Reprezentanții companiei nu au reacționat la acestă problemă și cei care dețin astfel de telefoane trebuie să aștepte o altă actualizare de sistem care să rezolve acestă problemă.

Acestă actualizare ar fi trebuit să îmbunătățească performanța scannerului de amprentă, astfel încât utilizatorii să nu mai fie nevoiți să apese atât de tare pe ecran pentru ca amprenta să fie acceptată.

Efectul a fost unul invers și acum sistemul este inutil. Între timp, utilizatorii de Nokia 9 sunt sfătuiți să treacă la un alt sistem de deblocare: recunoaștere facială, PIN sau parolă.

Chiar dacă ai un alt model de telefon este recomandat să testezi senzorul de amprentă, să vezi cum funcționează și dacă nu ești mulțumit să alegi o altă metodă de deblocare a dispozitivului.

Sursa

Mai multe articole despre:
null