MENIU

A fost redeschis unl dintre cele mai periculoase trasee turistice montane

Renumitul traseu turistic montan numit 'Caminito del Rey' ('Drumul regelui'), din sudul Spaniei, considerat multă vreme printre cele mai periculoase din lume, a fost reamenajat și va fi redeschis publicului din 28 martie, anunță luni ziarul 'La Vanguardia', menționând că 33.000 de persoane și-au făcut deja rezervare în acest scop, potrivit AGERPRES.

Majoritatea celor care s-au înscris pentru această excursie sunt spanioli, restul provenind din Marea Britanie, Germania, Olanda, SUA, Danemarca, Franța, Belgia, Portugalia și Italia, după cum au anunțat autoritățile din Malaga.

Construit din 1901 până în 1905, acest spectaculos drum pietonal prin Defileul Gaitanes, din Provincia Malaga, din sudul Spaniei, se găsește la aproximativ 100 de metri înălțime peste râul Chorro, are o lungime de aproximativ 3 kilometri și o lățime de cel mult un metru. Cele mai apropiate localități sunt Antequera și Ardales. Poartă actualul nume din 1921, când a fost vizitat de Regele Alfonso al XIII-lea.

Deteriorat de trecerea timpului, care i-a distrus parțial pasarelele și balustrada, 'El Caminito del Rey' a continuat să atragă amatorii de senzații tari. Unii și-au pierdut viața acolo, ceea ce a creat o tristă reputație acelei zone de o mare frumusețe naturală. În anul 2000, pentru a împiedica pierderea de vieți omenești, autoritățile andaluze au închis căile de acces către traseu și au demolat părțile de început ale acestuia. S-a fixat și o amendă consistentă, de 6.000 de euro, pentru cei care încălcau interdicția de a intra în zonă.

În 2014, a început reabilitarea drumului. S-a construit o nouă pasarelă, cu balustradă pe toată lungimea acesteia. Lucrările, aproape finalizate, au costat peste două milioane de euro.

De la sfârșitul lunii martie, 'El Caminito del Rey' va putea fi vizitat gratuit, pe baza unei programări prealabile. Traseul este deschis atât adulților, cât și copiilor de peste opt ani cu condiția de a fi însoțiți de adulți.

Mai multe articole despre:
traseu turistic montan