MENIU

A fost Rasputin cea mai tare mașină de SEX a Rusiei sau ne-a mințit Boney M?

Grigori Raspuntin, portret foto din 1910 (Profimedia)

Numele lui Rasputin este în mod frecvent asociat cu exceselele de orice natură, în special bahice și sexuale. Preotul și misticul care a ajuns să o influențeze pe ultima țarină a Rusiei a devenit, cu timpul, o întruchipare fascinantă a răului absolut, un fel de star rock dedat tuturor viciilor.


"Ra, Ra, Rasputin, Russia's greatest sex machine". Cu aceste versuri, Boney M l-au fixat definitiv în memoria colectivă pe misticul rus, iar zeci de milioane de oameni au dansat pe melodia care-i laudă performanțele sexuale și farmecul diavolesc. În perioada de vârf a erei disco, probabil că mulți bărbați se visau niște Rasputni.

Dar chiar a fost acesta bărbatul fatal pe care-l visau toate "puicuțele" din Moscova, așa cum spune cântecul? Chiar era amantul Țarinei Alexandra?

 

Din păcate pentru cei cărora le plac și legenda și melodia, adevărul istoric este un pic diferit.

Veștile despre isprăvile sexuale ale lui Grigori Rasputin au început să se răspândească la scurt timp după ce s-a stabilit la curtea țaristă. Potrivit unor istorici, preotul ar fi fost membru sau cel puțin influențat de secta religioasă Khlyst, un amestec bizar de păgânism și creștinism, care promova păcătoșenia absolută drept cale de a te apropia de Dumnezeu, potrivit Time Magazine.

Cu toate acestea, deși era văzut frecvent distrându-se primn localuri și saloane de lux, nu există dovezi care să sugereze că Rasputin era un maniac sexual și nici măcar că a avut o aventură secretă cu Țarina Rusiei.

La fel ca și restul vieții sale, comportamentul său în acest tărâm a fost exagerat, iar după Revoluția bolșevică din 1917, propaganda i-a fabricat această imagine de personificare a diavolului pentru a arăta poporului cât de putredă era societatea capitalistă.

Strategia de demonizare a dușmanilor ideologici a fost perfecționată de Iosif Stalin, el însuși fost aspirant la o carieră preoțească.

Mai multe articole despre:
rasputin sex machine amantul tarinei mister putin