MENIU

9 momente importante in istoria parului pubian

Parul pubian creste de cand lumea si pamantul. Iar prezenta sau absenta parului pubian este mereu subiect de dezbatere in zilele noastre.

Si chiar daca ajungem ca azi sa ne raportam doar la momente gen “Sex and the City”, site-ul www.thefrisky.com ne explica faptul ca aceste dezbateri exista, totusi, din vremuri antice. Egiptenii, de exemplu, gaseau parul pubian ca fiind total necivilizat si-l radeau complet. Motiv pentru care noi am redenumit moda egipteana ca fiind “braziliana”. Iata ce instrumente s-au folosit de-a lungul istoriei pentru inlaturarea parului pubian:

1. Volsella – sau penseta antica

Grecii antici voiau ca atunci cand isi atingeau femeile sa traiasca aceeasi senzatie pe care o aveau ca atunci cand atingeau marumura. Asadar, nici nu se punea problema prezentei parului pubian, mai ales cand se lua in calcul statutul social. Mai exact, doamnele din inalta clasa nu puteau fi surprinse cu par pubian neinlaturat. Romanii au adoptat si ei aceeasi “moda” si au inventat, pentru fetele tinere, un fel de penseta, numita “volsella” cu ajutorul careia aceste fete isi smulgeau firele de par din zona intima. Tot romanii sunt cei care au folosit si inventat primele creme epilatore, pe baza de rasina, fiere de capra, sange de liliac sau praf din venin de vipera. Deci, stramosul cremelor epilatore de azi, insa mult mai urat mirositoare.

 

Citeste continuarea pe PROBLEMESEX:

Mai multe articole despre:
relatii sex cupluri păr pubian