MENIU

7 băuturi de care nu trebuie să te mai atingi niciodată

7 băuturi de care nu trebuie să te mai atingi niciodată

Când te gândești la cum să îți modifici dieta în încercarea de a pierde greutate sau să îți întreții sănătatea, este ușor să te uți la contribuția pe care o au băuturile. Nu toate băuturile sunt însă bune. Iată 7 băuturi pe care nu ar trebui să le consumi niciodată:

1. Ceaiul cu gheață

Este o alegere atractivă într-o zi toridă și poate părea o alternativă sănătoasă în comparație cu celealte sucuri.

Totuși, dezavantajele ceaiului cu gheață depașesc avantajele, deci acesta nu este cea mai înțeleaptă alegere.

Cele mai populare branduri de ceai conțin cel puțin 250 de calorii, și vei fi dezamăgită să afli că multe dintre ele conțin mai mult zahăr decât te-ai aștepta.

Decât să cumperi acest fel de ceai, încearcă să îți faci singură. Dacă adaugi zahăr, asigură-te că e o cantitate mică (de preferabil zahăr brun), și încearcă să reduci treptat cantitatea până când te obișnuiești să bei fără zahăr.

2. Ciocolată caldă

Poate că știi deja că ciocolata caldă este nesănătoasă, dar probabil nu ești conștientă de cât de nesănătoase pot fi ingredientele din ea.

În general, ciocolata caldă pe care o cumperi din cafenele este foarte rea din toate punctele de vedere. Această băutură conține 22 g de grăsimi saturate și 85 g de zahăr.

Dacă vrei o băutură care să îți satisfacă pofta de ciocolată, caută-le pe acelea care conțin mai puțin de 100 de calorii și foarte puțin zahăr. Dacă le faci cu apă fierbinte în loc de lapte, atunci poți să te bucuri de ele fără vină.

3. Apa cu arome

Apele cu arome încearcă să te ademenească pretinzând că au vitamine și alți nutrienți, dar nu te lăsa păcălită de aceste afirmații.

Chiar și acelea care promit să îți ofere vitamine bune pentru corpul tău, acestea pot face mai mult rău din cauza cantității de zahăr pe care o conțin. În unele cazuri, vitaminele din apele cu arome sunt solubile în grăsime. Dat fiind faptul că apa nu conține grăsimi, este puțin probabil ca organismul tău să poată absorbi cantități mari de vitamina A și E.

Dacă ești tentată de o sticlă de apă cu aromă, verifică întâi eticheta. Conținutul de zahăr înseamnă că ar fi mai bine să bei apă simplă (sau chiar o porție mică de suc natural) care asigură o cantitate de vitamine și minerale normală.

Citește restul articolului pe Fabuloase.ro