MENIU

6 lucruri ciudate pe care nu le știai despre fardul de pleoape

6 lucruri ciudate pe care nu le știai despre fardul de pleoape

De la strălucitor la mat, de la pudră la cremă, fardul de pleoape este unul dintre cele mai versatile produse de machiaj. Ne poate face să arătăm mai sofisticate, mai provocatoare sau chiar mai tinere. Destul de uimitor, nu? 

Fardul de pleoape, pe care femeile îl iubesc pentru că le accentuează frumusețea, are de fapt câteva origini interesante, care datează de acum mi de ani în urmă. Citește mai departe pentru a afla cum a ajuns fardul de ochi la femei, precum și alte lucruri distractive:

1. Totul a început cu egiptenii

În urmă cu 12 mii de ani, primul fard de ochi a luat naștere – sau cel puțin, de atunci datează primele însemnări despre folosirea acestuia. Doamnele din Egiptul antic, inclusiv Cleopatra, foloseau o substanță numită kohl la ochi. Kohl era făcut din plumb, cupru oxidat și migdale arse, printre altele.

2. Era produs din pietre prețioase

Un pic mai târziu, în Grecia antică, fardul de ochi era cunoscut sub denumirea de „fucus” și era făcut din pigmenții opținuți din sfărâmarea pietrelor de lapis lazuli și de malachit. Aceste farduri nu erau folosite doar de femeile din Grecia antică. Grecii exportau machiajul spre alte civilizații mediteraneene.

3. Cândva conținea ingrediente destul de grețoase

În Japonia veche, femeile se machiau cu amestecuri din făină de orez, petale de flori pisate și excremente de la păsări.

Citește restul articolului pe Fabuloase.ro

Mai multe articole despre:
Lucruri ciudate fard pleoape