MENIU

5 semne clare că soțul tău nu te respectă deloc. Nu le tolera, lucrurile nu se vor îndrepta de la sine

Un renumit avocat spune că semnele sunt evidente, trebuie doar să ținem cont de ele (foto: Profimedia)

Se întâmplă uneori ca relații ce par perfecte din exterior să se destrame brusc. De cele mai multe ori, acest lucru nu denotă o modificare bruscă a dinamicii de cuplu, ci faptul că partenerii nu au ținut cont de semnele care indicau că ceva nu merge bine.

Un avocat american, cu o experiență de peste 20 de ani în divorțuri, a dezvăluit care sunt cele mai evidente semne că un cuplu va ajunge să se destrame, potrivit Ego.ro.

 

Nu te ajută în casă

Dacă simți că doar tu faci treburile casnic, iar partenerul nu se implică mai deloc, ar trebui să îți pui un semn de întrebare. O astfel de situație denotă o diferență de concepții ce va duce, cel mai probabil, la dezechilibre mai grave.

 

Vorbește peste tine sau te întrerupe

Practic, obiceiul ăsta vine in general cu cel pomenit mai sus. Mai ales dacă atunci când discuți cu cineva, partenerul intervine pentru a spune cu totul altceva sau te contrazice agresiv, ar trebui să fie un ”steag roșu” pentru tine.

 

Face glume proaste pe seama ta

Simțul umorului este esențial într-o relație, dar uneori granița către jignire este foarte fragilă. Mai ales dacă are obiceiul să facă glume pe seama ta în fața prietenilor sau a rudelor, pentru a te pune într-o lumină proastă, este clar că partenerul a depășit aceea graniță în direcția greșită. 

 

Îi pasă mai mult de colegi/prieteni decât de tine

De multe ori, oamenii se poartă mai frumos cu străinii decât cu partenerul. Dacă atunci când un coleg sau un prieten îi povestește ceva și el ascultă implicat, dar când vorbești tu cu el este absent și repezit, este un semn că nu te respectă. Nimeni nu ar trebui să le acorde unor străini mai mult respect decât partenerului de cuplu.

Nu te lasă să iei decizii legate de bani

Atunci când bărbatul controlează totul, inclusiv cheltuielile familie, e cazul să îți pui un semn de întrebare. Dacă ia decizii legate de cheltuieli fără să te consulte sau nu poți face cumpărături fără acordul lui, intervine o problemă serioasă. Reversul medaliei este să depinzi financiar de el, iar prin faptul că te întreține, să te manipuleze.

 

Mai multe articole despre:
viata de cuplu sotul te insală infidel zodii