MENIU

5 mituri despre sex pe care sa nu le mai crezi

Daca sexul ar fi fost un joc ghidul de folosire ar fi avut cateva milioane de pagini – cu diverse reguli dictate de fiecae dintre jucatori si cu reguli noi in fiecare runda.

Poate tocmai de aceea, exista o multime de lucruri gresite despre sex pe care oamenii au ajuns sa le creada. Iata 5 mituri despre sex demontate de Emily Nagoski, autoarea cartii „Come As You Are”.

 Treburile casnice sunt chiar atat de importante?

Potrivit unui studiu cuplurile care impart treburile casnice fac mai mult sex, insa un alt studiu a aratat ca atunci cand barbatii fac munca in casa ei au parte de mai putine partide de amor. Si atunci unde este beneficiul?

„Disputa din jurul treburilor casnice – sa fii excitat/a la vederea partenerului/ei care face munca in gospodarie – nu are niciun fundament stiintific ci unul social. Este despre diferenta dintre intelegerea tranzactionala a relatiei dintre treburile casnice si sex (Eu fac curat in bucatarie si, prin urmare, ma astept sa facem sex) vs intelegerea relationala (Suntem o echipa, asa ca eu curat bucataria? Tu ce faci? Vrei sa facem sex?)”, spune Nagoski.

Nu intotdeauna lucrurile merg asa cum ti-ai dori in primul scenariu. „Curatenia nu-ti ofera mai multe drepturi sa faci sex decat, spre exemplu, ai avea daca ai cumpara cina. Oricine s-ar gandi ca merita sa primeasca o partida de amor nu este decat o persoana aroganta in preajma careia nu ti-ai dori sa fii”, a adaugat Nagoski. „Nimic nu este mai putin lipsit de erotism decat cineva care spune <>, dupa care sa ridice o spranceana spre tine”, a continuat Nagoski. Insa abordarea relationala functioneaza.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sex relaţie mituri