MENIU

5 lucruri de verificat la maşină înainte de a pleca în vacanţă

Nu sunt putini cei care pleaca in aceasta vara cu masina intr-o calatorie lunga, fie prin tara, fie prin strainatate. Si daca iti pasa de siguranta ta si a familiei tale, daca nu vrei sa ai surprize neplacute la drum intins, iata ce trebuie sa verifici la masina ta inainte sa te asterni la drum, scrie 4tuning.ro.

Presiunea anvelopelor

Verificarea de vacantaUn element important ce trebuie verificat inainte de a te pune la drum este presiunea in anvelope. Poti verifica singur, cu ajutorul unui manometru presiunea din fiecare roata, sau poti apela la o vulcanizare. Daca cumva pleci la drum cu masina incarcata, trebuie sa ajustezi presiunea in functie de incarcatura. Nu uita sa te uiti pe stickerul de pe stalpul masinii care iti indica presiunea optima pentru modelul tau auto. Si, NEAPARAT, nu uita sa verifici si starea rotii de rezerva, atat ca stare de umflare, cat si ca echilibrare. Nu ai vrea sa ai parte de o pana intr-o tara straina si sa nu ai o roata de rezerva umflata si bine echilibrata!

Nivelul lichidelor

Verificarea de vacantaChiar daca masina ta este la zi cu reviziile, nu strica sa arunci un ochi asupra tuturor lichidelor de la motor. Verifica nivelul uleiului de la motor, nivelul uleiului de la cutia de viteze automata, nivelul antigelului, lichidul de frana, lichidul de servo-directie si chiar lichidul de parbriz. Asigura-te ca toate sunt la nivelul maxim indicat de rezervor si ca nu ai scurgeri importante la niciunul.

Starea luminilor

Verificarea de vacantaUn lucru foarte important ce trebuie verificat este starea luminilor. In primul rand, pentru ca daca cumva te vei trezi intr-o tara civilizata precum Germania, Austria sau Elvetia cu un bec ars la far si te prinde politia, te poti trezi cu amenzi usturatoare. Asadar, nu strica sa pierzi 5 minute pe o verificare a tuturor luminilor exterioare. Verifica farurile ca pozitiile, faza scurta si cea lunga sa mearga bine, stopurile, stopurile de frana, iluminarea numarului de inmatriculare, semnalizarile si avariile. Iti recomandam sa ai cu tine de rezerva si doua becuri pentru far. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
maşină anvelope presiuni vacanţă