MENIU

4 fructe în coajă lemnoasă care fac minuni pentru tenul tău

<p>Cel mai bun leac anti-&icirc;mbătr&acirc;nire. Este uimitor ce efect are asupra organismului</p>

Pe lângă beneficiile aduse stării de sănătate, fructele în coajă lemnoasă cum ar fi migdalele sau nucile sunt excelente pentru îngrijirea pileii. Iată pe care să le alegi!

Migdalele sunt bogate în acizi grași esențiali, fibre și proteine, compuși care asigură o digestie eficientă și o circulație mai bună a sângelui. Aceste fructe sunt perfecte și pentru tenurile grase, acneice. Se poate prepara o pastă din migdale măcinate ținute la înmuiat în apă și lapte, se aplică pe față și se lasă 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță sau ceai de mușețel. Astfel, celulele moarte sunt eliminate iar pielea se exfoliază în mod natural, permițând regenerarea pielii.

Nucile sunt numite și hrană pentru creier grație acizilor grași omega 3 care le conțin. Din nuci se poate prepara o mască regeneratoare pentru ten: se amestecă o mână de nuci măcinate cu 3 lingurițe de iaurt și se aplică pe față. Se lasă să acționeze 15 minute, apoi clătim cu apă călduță. Nucile conțin acid linoleic, un ulei care ajută la catifelarea pielii și care ține la distanță ridurile și liniile fine de expresie.

Fisticul conține din belșug vitamina E și antioxidanți care ajută la menținerea sănătății în general, dar și a frumuseții pielii. De exemplu, vitamina E protejeaza epidermul de razele UV, intarzie procesul de imbatranirea celulara si previn aparitia cancerului de piele.

Nucile caju uu au o reputatie foarte buna din cauza caloriilor multe pe care le conțin. Insa, consumate cu moderatie, ajuta chiar la scaderea in greutate, confera satietate, tin sub nivelul de colesterol, previn migrenele si tensiunea arteriala crescuta. Cantitatea crescuta de uleiuri si vitamina E din caju este benefica si pentru piele, reducand efectele nocive ale soarelui si avand proprietati antiaging.

Mai multe articole despre:
minuni fructe ten nuci Migdale fistic caju coaja lemnoasa