MENIU

10 modele de case 100% bio

Auzim din ce in ce mai des cuvantul "bio": mancare bio, cosmetice bio, mijloace de transport bio. De ce nu ar exista si case de acest fel? La acest lucru s-au gandit si arhitectii pasionati de ecologie cand au inceput sa puna cap la cap planurile pentru asemenea locuinte.

Ideea de baza este ca o casa bio sa fie autosustenabila, energia fiind obtinuta din surse naturale, iar materialele din care este construita nu trebuie sa afecteze in niciun fel ecosistemul.

Iata 10 modele de case 100% bio, care te-ar putea inspira daca vrei sa iti construiesti o locuinta prietenoasa cu mediul in viitor!
O casa bio pentru viitorul tau si al planetei

Casa Zero, cum a fost supranumita aceasta locuinta, este o adevarata minune a arhitecturii si a tehnicii. Cladirea este realizata din prefabricate si este prevazuta cu o serie de panouri solare si cu o baterie, astfel incat energia astrului zilei este convertita cu scopul de a fi folosita de catre proprietari. Apa din precipitatii este si ea colectata intr-un rezervor, iar in ceea ce priveste deseurile menajere, acestea sunt procesate prin intermediul unui sistem aflat in subsolul casei.

Acesta casa bio din Danemarca face parte dintr-un proiect intitulat "Case pentru viata" si este capabila de a produce mai multa energie decat ar putea consuma proprietarii. Secretul consta, din nou, in folosirea panourilor solare, chiar si podelele incaperilor fiind incalzite prin intermediul energiei provenite de la astrul zilei.

 

Articolul integral pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
locuinţe case bio modele case